Política

ETA acusa Zapatero de "prendre la mateixa via" de González i Aznar

En la seva edició digital, GARA recull parts de l'entrevista a la banda terrorista que publicarà demà

L'organització terrorista ETA ha acusat el president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero d'haver pres "la mateixa via" de González i Aznar, i d'haver perdut "una immillorable oportunitat per a reformar l'Estat feixista que governa".

En la seva edició digital, GARA recull parts de l'entrevista a la banda terrorista que publicarà demà sota el títol "El fonamental no és si està el PSOE o el PP, sinó que l'Estat espanyol reconegui els drets d'Euskal Herria".

Encara cal transició
ETA afirma que "l'Estat espanyol no ha dut a terme una veritable transició democràtica". Insisteix que "aquest poble té dret al seu propi desenvolupament" i assenyala que a Europa existeixen altres exemples, com els d'Escòcia i Kosovo, per a subratllar que "no estem parlant d'utopies".

Constata que "un poble, per a garantir la seva supervivència, ha de saber estructurar-se, i és en aquest context on situem el nostre: sobirà, amb el seu propi Estat", en un procés que, segons reconeix l'organització terrorista, "serà gradual".

Crida a l'organització
A més realitza una crida a la societat basca perquè "multipliqui els treballs de reconstrucció i perquè s'organitzi en la lluita".

Segons Gara.net, ETA denuncia a l'entrevista "la repressió" dels estats espanyol i francès, parla de les seves pròpies accions armades, inclòs "el tiroteig de Cap Breton o l'atac contra la seu del PSOE a Balmaseda", i del nou cicle electoral, així com del projecte del lehendakari Juan José Ibarretxe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.