Guardans rebutja deixar CDC i acusa la cúpula d'aplicar la «política del clínex»

Mas presenta la Coalició per Europa com una alternativa al model d'Estat bicolor del PSOE i el PP

Amb un rotund sí és com Guardans va respondre al portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, que l'havia instat a «reflexionar» sobre si mantenir-se a CDC és compatible amb el fet de dirigir l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals. Guardans, que ahir mateix va renunciar a Estrasburg a la seva acta de diputat al Parlament Europeu, va al·legar que el convergent Albert Vilalta ja va ser secretari d'estat d'Infraestructures del 1998 al 2000 amb el govern del PP, i que Jaume Aubía va ocupar la direcció general de recursos humans de Sanitat. Dos exemples que va sumar a la xifra de convergents que treballen a l'Ajuntament de Barcelona, i tot seguit hi va afegir: «Des d'avui jo ja no represento CiU, i un militant pot posar les seves energies al servei d'un projecte més ample.»

En declaracions a Catalunya Ràdio, Guardans va acusar la cúpula de seguir la «política del clínex»: d'«usar i llençar» els polítics de la formació sense aprofitar-ne el potencial.

Coincidint amb el comiat públic de Guardans del Parlament Europeu, el president i el secretari general de CiU, Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, van presentar a Madrid la Coalició per Europa, integrada, a banda de la federació, pel Partit Nacionalista Basc, el Bloc Nacionalista Valencià, Unió Mallorquina, Unió Menorquina, Coalició Canària i el Partit Andalusista. Mas va contraposar el model d'Estat en blanc i negre que propugnen el PSOE i el PP a l'alternativa multicolor que al seu criteri representa la coalició de partits nacionalistes. Un model «plurilingüístic, plurinacional i pluricultural», va dir. Tremosa encapçala la llista seguit d'Izaskun Bilbao, del PNB, i Salvador Sedó, d'Unió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.