Política

La mediadora cultural de Cunit ingressa a urgències per un atac d'ansietat

El detonant han estat les pressions que ha viscut durant els darrers dies des que s'ha fet públic el suposat assetjament per part de l'imam

La mediadora cultural de Cunit, Fàtima Ghailan de 31 anys, ha hagut de ser atesa a urgències per ansietat i còlics arran les pressions que afirma haver viscut aquests darrers dies, des que s'ha fet públic un suposat cas d'assetjament per part de l'imam de Cunit.  "Ja no aguanto més", ha declarat  Fàtima Ghailan, que roman a casa després que una ambulància l'hagués de traslladar a urgències. Sense voler parlar davant de càmera, es mostra desconfiada i creu que tots aquells que li han "girat l'esquena", ho continuaran fent.

La Federació d'Associacions de Veïns i els grups a l'oposició demanen la dimissió de l'alcaldessa de Cunit, en considerar que no ha fet la seva feina, mentre aquesta ha respost en un comunicat, reiterant el seu suport a la treballadora.

Ghailan atribueix les coaccions al fet de ser dona i ocupar un càrrec intermedi entre consistori i imam. La suposada víctima afirma que continua sent pressionada i, tot i sentir-se "feta pols", fa el cor fort pels seus dos fills i avisa que no pensa rendir-se. Segons Ghailan ningú li dóna suport, i assenyala directament l'alcaldessa Judith Alberich.

Per la seva banda, Alberich (PSC), esquitxada per la polèmica -va haver de declarar davant del jutge-, ha emès aquest dijous al migdia un comunicat per reiterar el suport del consistori envers Ghailan. Amb el títol Un cop més i tants cops com faci falta, l'alcaldessa recorda que va intentar una mediació, però que en cap cas era perquè ella retirés la denúncia i impedir la detenció de l'imam, que s'ha respectat l'ordre d'allunyament decretada, i que no s'ha plantejat substituir-la, tot i les peticions dels representants de la comunitat.

L'Associació Cultural Islàmica del poble va iniciar una recollida de signatures en contra de Fàtima Ghailan, i la instància que van presentar a l'Ajuntament va ser resposta amb una carta que també ha esdevingut polèmica en interpretar-se que el consistori agraïa l'acció dels promotors de la recollida. En aquest sentit, fonts municipals han assegurat que es tractava d'una carta "protocol·lària" de resposta i que en cap cas s'ha dubtat que la víctima és Ghailan i que sempre s'ha vetllat per la seva protecció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries