Societat

Polèmica a Cunit per l'actuació d'un imam

L'imam del poble, Mohamed Benbrahim, acusat d'haver coaccionat i calumniat una dona musulmana que treballa com a mediadora cultural al consistori

L'alcaldessa de Cunit, Judit Alberich, va sortir ahir al pas de la polèmica generada per l'actuació de l'imam del poble, Mohamed Benbrahim, acusat d'haver coaccionat i calumniat una dona musulmana que treballa com a mediadora cultural al consistori, i va defensar els motius pels quals va descartar-ne l'arrest.

Segons l'escrit de la fiscalia provincial de Tarragona, que demana cinc anys de presó per a l'imam pels delictes de coaccions, amenaces i calúmnies, i imputa quatre persones més, Benbrahim va arribar a abordar Fatima Ghailan un dia que passejava pel casc urbà de la població i li va dir: "No duraràs a Cunit ni un dia més. Acabaré amb vosaltres i amb els vostres fills".

Alberich va admetre ahir, en una compareixença davant la premsa, que va bloquejar la detenció de l'agressor per preservar la "pau social" entre la població immigrant i la local, i va afirmar que si hagués optat per detenir "una de les parts" això hauria pogut causar "convulsió". A parer seu, la prioritat va ser garantir la protecció tant de Fatima com de la seva família des del primer moment i dictar una ordre d'allunyament.

Davant de la interposició de dues denúncies creuades per totes dues parts, l'alcaldessa va explicar que va optar inicialment per proposar una mediació, que no va prosperar perquè no va ser acceptada per l'imam.

Altres imputats
La fiscalia demana també quatre anys de presó per al president de l'associació islàmica de Cunit, Aderrahman el Osri (al qual acusa també de calúmnies i amenaces) i dos anys per a Zohra Ahmaddach i Haffsa Benbrahim, la dona i la filla de l'imam, respectivament, per un delicte de coaccions.

En el seu escrit d'acusació, explica la pressió que els acusats van exercir el novembre del 2008 sobre l'Ajuntament de Cunit i la Generalitat per desacreditar Fatima i per pressionar perquè la fessin fora del consistori. L'alcaldessa va assegurar ahir que mai va donar credibilitat a aquestes accions perquè Ghailan "du a terme la seva feina a l'Ajuntament com a mediadora comunitària des de fa molts anys i d'una manera excel·lent".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA