Política

Lagares, Roca, Colón i Felip, amb Santi Vila a La Mercè

C iU va organitzar un acte preelectoral multitudinari a Girona per demanar a cinc emprenedors què esperen del proper govern de Catalunya

Santi Vila, cap de llista de CiU al Parlament, va fer ahir un acte de precampanya de nou format al centre cultural La Mercè, de Girona. En aquest acte, en què unes tres-centes persones van omplir l'auditori de La Mercè, Santi Vila es va envoltar de quatre emprenedors –empresaris, innovadors i creadors de tendències– gironins perquè li expliquessin què esperen del proper govern de Catalunya. A dalt d'un escenari, com un plató de televisió, CiU va reunir-hi el cuiner Joan Roca, d'El Celler de Can Roca; l'empresari Josep Lagares, de Metalquimia; l'arquitecta Olga Felip, del despatx gironí Arquitecturia, que acaba de guanyar el premi LEAF al Jove Arquitecte de l'Any, i Cristóbal Colón, de la cooperativa La Fageda.

Santi Vila va presentar els convidats com a gent d'ordre divers, sense adscripció política, disposada a parlar de la necessitat de canvi: “Són persones conegudes pel seu talent i pel compromís cívic amb la comunitat. No per força han de compartir la nostra idea de canvi”.

Lagares va demanar lideratge, fort i ferm, encara que sigui compartit, i que s'eviti la confrontació: “Tot importa, qualsevol, fins i tot l'oposició”.

Roca va reclamar un reforçament de la formació i infraestructures d'alt nivell, i va retreure l'existència d'estructures arcaiques que dificulten el diàleg per a la resolució de problemes; creu en la necessitat d'evitar duplicitats d'estaments que treballen per les mateixes polítiques des de diferents administracions.

Felip pensa que la crisi no és cap excusa: “Viurem la crisi i en sortirem”.

Colón va criticar les expectatives no complertes de la llei de dependència, “perquè fan patir més qui patia”. Creu que el futur govern haurà de treballar molt en el camps dels serveis socials, perquè la situació és complicada.

LA FRASE

Reivindiquem les tres A de l'administració: cal aprimar-la, cal que sigui austera i convé que sigui àgil
Sant Vila


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona