Política

Mas demana a Rajoy que prengui exemple del papa

El líder de CiU assenyala que mentre Benet XVI sap que el català és la llengua pròpia del país i els populars ho obliden sovint

El candidat convergent afirma que Montilla i Rajoy van “de bracet” contra el concert econòmic

El president de CiU, Artur Mas, ha emplaçat al líder popular Mariano Rajoy a “prendre exemple” de Benet XVI perquè aquest “és capaç de parlar català i ell no”. El candidat convergent ha fet aquestes declaracions avui en un acte del partit a Vilafranca del Penedès després que Rajoy hagi destacat en una entrevista a TV3 que el fet que el papa vulgui utilitzar el català en la seva visita a Barcelona “és el millor que li ha passat mai” a la llengua catalana.

A més, el líder de CiU ha assegurat que li “complau” sentir que el popular “valori, per una vegada, un idioma que fa 800 anys que existeix i que és l'idioma propi del país”. Segons Mas, si el pontífex decideix parlar en català és “perquè algú li ha explicat que és l'idioma propi del país” cosa que “desgraciadament dirigents del PP obliden”.

En relació a les paraules de Rajoy afirmant que el concert econòmic per Catalunya “faria inviable l'Estat”, Mas ha indicat que “pot arribar a entendre” que Rajoy faci aquestes declaracions, perquè “no és català i és del PP”.

En aquest sentit, el cap de llista de la federació nacionalista ha manifestat que el que “no pot entendre” és que ho digui el president de la Generalitat, ja que aquest“hauria de votar coses que van bé per Catalunya”. Per això, ha apuntat que “Rajoy i Montilla van absolutament de bracet” i que és “constatable” que “tots dos diuen exactament el mateix”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona