Política

La pregunta

Calen nous impostos per finançar serveis públics?

Les respostes dels partits a algunes qüestions de l'actualitat

CIU

Cal moderació fiscal per reactivar l'economia. Amb els ingressos tributaris que suposa la creació d'ocupació i els estalvis per la reducció dels subsidis d'atur recaptarem molt més que augmentant impostos.

PSC

Cal superar la crisi sens reduir serveis públics, i per això cal màxima responsabilitat de gestors i usuaris. Si cal augmentar el preu d'algun servei per garantir-lo ho farem de manera socialment justa.

ERC

Sense el dèficit fiscal històric, les actuals bases fiscals catalanes permetrien harmonitzar la prestació de serveis públics de qualitat i l'equilibri dels comptes públics sense recórrer a increments de la pressió fiscal.

PP

No, al contrari, el que cal és aplicar austeritat a la despesa i al funcionament de l'administració, que s'ha de redimensionar precisament per garantir que es puguin mantenir els serveis públics.

ICV-EUIA

Sí. Cal garantir la capacitat recaptatòria de la Generalitat per fer sostenible el nostre model de benestar. Cal aprofundir en la progressivitat del sistema fiscal, lluitar contra el frau fiscal i impulsar la fiscalitat ambiental.

C'S

No creiem que sigui el moment de crear nous impostos, i sí el moment de gestionar millor els recursos que ja tenim amb els impostos actuals.

SI

Catalunya pateix un espoli fiscal de 22.000 milions d'euros l'any. Amb ells, podríem finançar uns millors serveis públics. Per tant, el que cal per poder finançar uns millors serveis públics és la independència.

REAGRUPAMENT

No pensem que ara s'hagin d'incrementar els impostos. Cal tenir un sistema propi i, aleshores, és quan haurem de dissenyar un nou sistema impositiu sostenible que serveixi per gestionar el país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Junts vol fer auditories comarcals de l’habitatge

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern de Netanyahu decideix tancar Al Jazeera a Israel

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten el seu govern a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona