Política

Acte de CiU

amb internautes

Mas col·lapsa el Zurich

Vianants del carrer aborden el líder de CiU interessats per què farà per combatre l'atur, quan acudia a l'acte amb els amics al Facebook

El candidat revela que pateix una afonia des de fa 15 dies, i que rep tractament mèdic

Artur Mas va congregar ahir els seus seguidors del Facebook al Zurich de Barcelona. Es va col·lapsar per l'afluència massiva. Va ser el darrer tast de la precampanya al rovell de l'ou de la ciutat. Al bar típic de quedar amb algú. El líder de CiU es va presentar a la plaça Catalunya just venint del metge. Fa dues setmanes que no es treu de sobre l'ombra d'una afonia. I té al davant 15 dies de campanya. És el gran temor de tot candidat. “Però el metge m'ha dit que si em prenc el tractament tot anirà bé”. Embolicat amb una bufanda, ho comentava als periodistes al mig del carrer quan se li van començar a acostar persones intentant parlar-li. Se'n van aproximar tantes que els 30 metres que havia de cobrir Mas fins arribar al Zurich es van fer llargs, llargs. La majoria de converses tenien una obsessiva preocupació: la crisi econòmica. I el lider de CiU no volia deixar la gent amb la paraula a la boca.

“Miri, jo el votaré. Què farà per resoldre el problema de l'atur?”, li preguntava un home preocupat per la situació dels seus fills. “Ara encara tenen feina, però no va gaire bé”, afegia amb gest seriós. Al cap de pocs metres, una dona immigrada feia una foto al candidat amb el mòbil preguntant qui era el que parlava. “El futur president de la Generalitat”, deixava anar una simpatitzant que s'escoltava l'escena. S'havia format un rotlle d'una dotzena de vianants. Un jove de nom Víctor Ferrer, de Saragossa, va anar a buscar després Mas per insistir-hi. “Miri, a mi em van acomiadar ahir”. “Què farà vostè amb el 40% de joves en atur?”, va deixar anar d'entrada. Mas va seguir la conversa fins que al final el jove aragonès va tirar de veta. I va suggerir al líder de CiU... que nacionalitzi els bancs. “Home, això de nacionalitzar sí que no ho faré”, va tallar Mas. Una de les amigues del Facebook, Maria Eugènia Pascual, va aprofitar llavors per fer-s'hi una foto i ho va aconseguir al tercer intent. Però el candidat de CiU ja tenia ganes d'enfilar cap al local.

Quan Mas va entrar al Zurich tant l'entresolat com la sala de baix estaven abarrotades de facebookaires. Sobretot joves, i també alguns de mitjana edat, així com dirigents de CiU com Meritxell Borràs, Jordi Cuminal, Marta Vidal i Víctor Terradellas. Alguns dels convocats es van haver de quedar al carrer per falta d'espai. Com que tots volien penjar després imatges de l'acte a internet, tot de mans es van alçar captant l'escena des del mòbil.

Des de l'entresolat, amb el micròfon a la mà, Mas va advertir que no parlaria gaire. “Prenc pròpolis i pastilles de mel, però tinc la veu rovellada”, va revelar. Després d'agrair la presència dels assistents, va insistir en el que serà el seu lema aquests dies: “Sou la gent que en temps difícil ens heu ajudat a projectar el missatge, i ara us demano que penqueu perquè ens ho hem de guanyar”, va proclamar. Mas intenta per terra mar i aire que cap dels seus simpatitzant doni les eleccions per guanyades. Mantenir greixada la mobilització de CiU és l'únic que el preocupa a aquestes altures. Els mitjans audiovisuals van fer intents perquè Mas repliqués unes declaracions de José Montilla, buscant talls de veu, però el líder de CiU no es va desviar ni un mil·límetre de la seva estratègia.

Mas semblava aquells equips que van guanyant 3 a 1 a mitja hora del final del partit. Depenen només d'ells, però no es poden despistar gens ni mica. I això és el que vol fer en la campanya. Tindrà 15 dies per intentar-ho.

Amics 2.0
Els amics del Facebook són un dels recursos que utilitzen els polítics a internet. Artur Mas en té 5.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona