Política

Quatre cares noves reforcen el pes municipal a l'executiva

Cauen cinc dirigents de la cúpula d'Esquerra

Rovira esdevé vicesecretària en substitució de Llansana

Aragonès es concentrarà en el Parlament i en Pineda

Hi entra l'alcalde de Palafrugell

Sergi Sabrià, Isaac Albert, Violant Mascaró i Oriol Illa són els quatre nous fitxatges de què Esquerra s'ha dotat a l'executiva per reforçar el pes del municipalisme en vista a les eleccions del maig. El canvi de cromos situa Marta Rovira com a nova dona forta, en substitució de la carodista Marina Llansana, que ja va renunciar a formar part de la llista electoral. Rovira, a més de la secretaria de Política Europea, Internacional i Cooperació, assumeix la vicesecretaria d'Acció Sectorial i Programes. Els altres dos vicesecretaris són Eduard López, que es manté, i Lluís Salvadó, que fins ara es dedicava a la secretaria de Política Territorial i el Medi Ambient i ara ascendeix a la vicesecretaria de Coordinació Institucional. Salvadó té experiència de govern com a delegat a les terres de l'Ebre.

Entre les cinc baixes hi ha la d'Enric Aloy, que treballarà al costat de Josep Huguet i Joan Manuel Tresserras en el rellançament i ampliació del perímetre d'Esquerra. També plega de la direcció el diputat Pere Aragonès, però per concentrar-se en la seva primera candidatura municipal a Pineda de Mar. Qui abandona la primera línia política és Carles Mundó, que torna a l'advocacia, i Alba Castellví. Les noves incorporacions provenen en gran mesura dels ajuntaments. És el cas de Sergi Sabrià, alcalde de Palafrugell, i d'Isaac Albert, el cap de llista de Terrassa. De fet, Sabrià encarna el salt que Esquerra vol fer en les municipals. El 2007 es va presentar com a independent i va fer pujar el partit d'un a quatre regidors. Aquell mateix any es va fer militant. A més a més, Albert és l'aposta republicana a la cocapital del Vallès Occidental, on s'ha sabut forjar un perfil propi a l'executiva local. Actualment és tinent d'alcalde d'Acció Social i Drets Civils.

L'altra adquisició a l'executiva prové del Vallès Oriental. Violant Mascaró, regidora de Vallromanes, es va quedar a les portes d'accedir al Parlament. És directora general d'Acció Cívica en funcions. I el politòleg Oriol Illa ha estat cap de l'oficina de la Vicepresidència del govern. Va ser president del Consell Nacional de la Joventut i és cofundador d'Avalot-Joves de la UGT.

D'altra banda, Ernest Benach ja no forma part de la cúpula en deixar de ser president del Parlament i renunciar a l'acta de diputat. El seguirà Josep-Lluís Carod-Rovira, que la setmana que ve acabarà la feina al govern. A principi d'any també caurà Carles Bonet, senador autonòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

S’obre el ball de cadires a la UE

barcelona
guerra a europa

La cimera sobre la pau a Ucraïna acaba sense unanimitat

barcelona
estat espanyol

Marxa contra la corona a Madrid al crit de “Felip VI, amb deu anys n’hi ha prou”

barcelona
amnistia

La cúpula fiscal es reuneix dimarts per decidir sobre l’amnistia

barcelona
Política

Sánchez vol un nou finançament autonòmic amb un model “singular” per a Catalunya

barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià anuncia “pauses humanitàries” al sud de la Franja i Netanyahu ho desautoritza

barcelona
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona