Política

El PP valencià s'arroga la defensa de l'eix mediterrani

La Generalitat, molt tèbia fins ara en la reivindicació del corredor, critica el ministre Blanco per l'absència en la presentació del manifest de FERRMED a Brussel·les

El PP valencià i la Generalitat semblen disposats a apropiar-se en exclusiva la defensa del corredor mediterrani a pesar que pràcticament han sigut els últims a apuntar-se a aquesta croada.

Així, la portaveu del Consell, Paula Sánchez de León, ha declarat que “va trobar a faltar” la presència del ministre de Foment, José Blanco, en la presentació del manifest a Brussel·les de FERRMED, el grup de pressió que reclama la construcció d'un gran eix ferroviari de mercaderies que unisca Escandinàvia amb el Mediterrani Occidental.

Segons Sánchez de León, el corredor mediterrani “és una aposta fonamental” de la Generalitat per al “desenvolupament comercial, el progrés econòmic i l'ocupació” del País Valencià.

En la mateixa línia, el vicesecretari d'Organització del PP valencià, David Serra, ha assegurat que els socialistes “no van donar la cara” ahir a Brussel·les, en referència a l'absència de Blanco.

Serra ha anat més enllà i s'ha preguntat si el president Zapatero està sotmés a algun tipus de “xantatge dels companys de partit perquè done prioritat a l'eix central enfront de l'eix mediterrani”

La rèplica

Per la seua banda, la portaveu adjunta del comité electoral del PSPV-PSOE, Clara Tirado, ha recordat que “Aznar, Loyola de Palacio, Zaplana i Camps són els principals responsables que el corredor mediterrani no siga una realitat”, en al·lusió a la nul·la pressió que en 2003 va realitzar el PP a la UE per incloure aquest eix dins de la Xarxa Transeuropea de Transports.

Tirado ha apuntat igualment que el pressupost de Foment de 2010 i 2011 preveu la inversió de 3.000 milions d'euros per a infraestructures en aquesta àrea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona