Política

CiU de Girona va intentar frenar el fitxatge de Pluma

La proposta de Mascarell va ser mal rebuda pel grup municipal, que va instar Mas que n'evités elfitxatge

El tripartit tanca la crisi posant Salamaña a Urbanisme i Plana a Mobilitat

El grup municipal de CiU a Girona va intentar frenar el nomenament de Joan Pluma com a alt càrrec del Departament de Cultura de la Generalitat. La notícia que el fins ara portaveu socialista a l'Ajuntament de Girona anava amb Mascarell per ser el responsable de director general de Patrimoni va crear malestar entre els dirigents de la federació nacionalista, així com en el grup municipal, ja que en part desmunta l'estratègia de CiU per desacreditar l'acció socialista a Girona.

Les gestions d'alguns representants de CiU es van fer amb altes instàncies del nou govern de la federació nacionalista per veure si hi havia possibilitats de fer marxa enrere. La resposta va ser que Ferran Mascarell tenia tota la llibertat per fer el seu equip en el Departament de Cultura. Cal tenir en compte que el portaveu de CiU a Girona, Carles Puigdemont, i Pluma han protagonitzat en els últims anys durs enfrontaments ideològics i era el blanc habitual de les crítiques convergents per la seva gestió urbanística.

Els primers crítics de CiU es van deixar sentir públicament ahir. Així, Ricard Font, nou director de mobilitat, va admetre a la Ràdio Girona que no li sembla bé, perquè “és una persona que el seu ADN personal i polític és socialista”. Per contra, el nou secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, veu bé el fitxatge si aporta al govern i va indicar, en declaracions a Catalunya Ràdio, que serà Pluma qui haurà d'analitzar “la seva ètica o la seva coherència”.

Salamaña, a Urbanisme

El govern tripartit de Girona es va reunir ahir a la tarda –sense Joan Pluma– per tancar la crisi provocada per la marxa del tercer tinent d'alcalde del consistori. Una reunió d'una hora i mitja entre l'alcaldessa, Anna Pagans, amb la republicana Cristina Alsina i l'ecosocialista Joan Olòriz va servir per consensuar el substitut de Pluma. En roda de premsa Pagans va anunciar la decisió que sigui la fins ara quarta tinent d'alcalde, Isabel Salamaña, l'encarregada d'assumir l'àrea d'Urbanisme. Això farà que la nova regidora que entrarà al consistori, Glòria Plana, passi a ser la titular a l'àrea de Mobilitat.

Pagans va defensar aquestes decisions “perquè són mínims moviments i perquè a ningú se li escapa que estem a quatre mesos de les eleccions”. L'alcaldessa va confirmar que ahir al vespre no havia presentat la renúncia de regidor, però que es preveia que ho fes avui, un cop es faci oficial el seu nomenament. Tots els canvis es faran efectius en dos plens extraordinaris. L'un, divendres que ve, per acceptar la renúncia de Pluma com a regidor, i l'altre, que es farà divendres 28, per nomenar Glòria Plana. Salamaña serà, a més, la portaveu socialista. El portaveu d'ICV, Joan Olòriz, va subratllar que s'ha volgut “enfortir el govern i l'alcaldia” per tancar la crisi “avui mateix”. Cristina Alsina, d'ERC, va reiterar la necessitat de “resoldre-ho com més aviat millor”. Aquests deu dies serà Pagans qui assumeixi la responsabilitat d'Urbanisme i ahir va evitar valorar la decisió de Pluma i només va accedir que “no deixa indiferent a ningú”.

Pineda, no a la Diputació

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, no anirà a la Diputació malgrat ser la suplent de Pluma, ja que des de l'inici del mandat va demanar al seu partit no entrar a l'ens per centrar-se en la tasca a Salt.

LA DATA

21.1.2011
és el dia
en què es convocarà el ple de renúncia de Pluma i el dia 28 es farà una altra sessió per a l'entrada de Plana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.