Duran i Lleida reclama a Rodríguez Zapatero que deixi de ser injust amb Catalunya i compleixi la llei i l'Estatut

Planteja la seva intervenció com una moció de censura al president de l'Estat

Duran i Lleida va criticar Rodríguez Zapatero per haver incomplert l'Estatut i va qüestionar la seva promesa d'acceptar l'Estatut que sortís de Catalunya. «Són cada vegada més els que pensen que no poden esperar res de la resta d'Espanya», va advertir Duran i Lleida, que va considerar que el retard de l'Estatut augmenta els moviments independentistes. Entre els incompliments de l'Estatut va destacar el del finançament i va reclamar que s'arribi a un acord. «L'Estatut és una llei i s'ha de complir, vostè va donar la paraula a Catalunya i ha faltat a la seva paraula», hi va afegir. També va denunciar que abans Catalunya era el motor de l'Estat espanyol i que ara és on es genera més atur.

Duran i Lleida va al·ludir a l'acord de traspàs de rodalies de fa uns dies i va criticar que s'hagi tardat un any i mig a redactar 59 línies. A més, va demanar un pla estatal d'inversió per a infraestructures, en què s'hauria de pensar en el corredor del Mediterrani.

En un moment del discurs, també es va adreçar al líder del PP, Mariano Rajoy, a qui va demanar que deixi d'utilitzar el finançament de Catalunya i la seva llengua per captar vots.

Duran i Lleida va començar la seva intervenció amb un balanç negatiu de l'economia espanyola, va criticar el retard del govern estatal en l'adopció de mesures per pal·liar la crisi i el fet de prendre-les sense tenir cap programa concret.

En la seva resposta, Rodríguez Zapatero va defensar que hi ha hagut «una especial sensibilitat cap a Catalunya» per resoldre problemes estructurals. «Hi ha tres grans problemes: el finançament, les infraestructures i el reconeixement de la identitat en les seves diferents manifestacions, que són els problemes que estaven pendents a Catalunya», va dir Zapatero, i després va assegurar que per primer cop Catalunya estarà per sobre de la renda per càpita. «El meu compromís amb el finançament és ferm i es portarà a la pràctica», es va comprometre Zapatero, que va dir que la inversió a Catalunya s'ha xifrat el 2009 en 4.800 milions d'euros. «Aquí hi ha el compliment de l'Estatut», va sentenciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona
ESTATS UNITS

Una condemna de conseqüències incertes

Los Angeles (Estats Units)

Un vidre més transparent

Banyoles