Política

consultes sobre la independència

Gràcia farà una marató de recollida de vot amb urnes obertes fins a la matinada

Barcelona Decideix instal·larà aquest cap de setmana una trentena de meses a tot el barri

Coincideix amb l'equador del període de vot anticipat

La vila de Gràcia viurà aquest cap de setmana el que els organitzadors han anomenat una marató de vots anticipats per a la consulta sobiranista de Barcelona, que el 10 d'abril vinent tancarà la sèrie de votacions sobre la independència de Catalunya. Barcelona Decideix, la plataforma impulsora, instal·larà una trentena de punts de recollida de vots repartits per tot el barri que entre dissabte i diumenge esperen estar en actiu durant 24 hores.

“Estem orgullosos de la resposta que està tenint Gràcia. Ja tenim més de 200 voluntaris que, amb un centenar més d'altres punts de la ciutat, ens permetran obrir trenta punts de recollida de vot”, explicava ahir Carla Carbonell, coordinadora de recursos de Gràcia Decideix.

Si coincidint amb l'obertura del vot anticipat es va organitzar una campanya de captació de vot a la Barceloneta, el diumenge 12 de desembre de l'any passat, l'acció a Gràcia coincideix amb la meitat del període de vot anticipat i es farà bàsicament el dissabte, “perquè és quan s'ha demostrat que hi ha més activitat al barri”, segons Carbonell. Per aquest motiu, les urnes s'obriran a les 9 del matí i en alguns casos no es tancaran fins entrada la matinada: “La intenció és que, si els permisos ho permeten, el darrer torn de voluntaris s'hi estigui fins a les dues de la matinada”. Diumenge, les urnes instal·lades seran quinze –“situades a la part central de la vila, on hi ha més activitat”– i estaran obertes d'onze del matí a sis de la tarda.

El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, va justificar ahir la tria de Gràcia com a pròxim punt de referència de la consulta perquè “sempre ha estat pionera i molt activa en els moviments ciutadans i socials”. Bosch no pateix per la coincidència de dades amb les primàries del PSC o el pregó de Sant Medir. “Esperem una bona participació que marqui el camí a la resta dels barcelonins”.

En aquesta consulta popular podrà votar qualsevol persona major de setze anys resident a Barcelona, i ho podran fer fins i tot els immigrats. És per això que el districte de Gràcia ha pres mesures per tal que el servei d'atenció al ciutadà pugui tramitar els certificats d'empadronament a temps per poder exercir el dret de vot sense cap entrebanc. Ho va confirmar ahir el president del districte de Gràcia, Ricard Martínez, que votarà dissabte al matí.

LA XIFRA

327
voluntaris
vetllaran pel bon funcionament de la jornada, 207 dels quals són graciencs.

LA DATA

19.02.11
Dissabte
es podrà votar durant tot el dia, com també diumenge al matí.

LA FRASE

Esperem una bona participació que marqui el camí a la resta dels barcelonins
Alfred Bosch
portaveu de barcelona decideix


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona