Política

La policia desallotja els opositors a Bahrain i provoca quatre morts

Els manifestants eren milers de xiïtes que protestaven contra el règim del rei Isa al-Khalifa, al poder des del 1999

Una cinquantena de tancs ocupen ara la plaça fins ara seu de les protestes

Almenys quatre persones han mort quan la policia ha irromput aquesta matinada de dijous al camp de protesta que els manifestants havien instal·lat en una plaça al centre de Manama, la capital de Bahrain. La policia ha desfet d'aquesta manera un assentament de protesta contra el govern del règim del rei Isa al-Khalifa, al poder des del 1999, que havia començat tres dies enrere seguint l'exemple de Tunísia i Egipte. L'agència de notícies Reuters indica que una cinquantena de tancs ocupen a aquesta hora la plaça fins ara seu dels manifestants.

Alguns manifestants han explicat per telèfon que la policia els ha disparat gasos lacrimògens. A banda de les quatre persones mortes hi hauria diversos ferits, tot i que és difícil precisar-ne el nombre. Un altre manifestant, per exemple, ha explicat que s'havia endut dos companys ferits per bales de goma de la policia.

Milers de manifestants xiïtes han pres els carrers aquesta setmana a Bahrain reclamant llibertat per expressar-se al regnat de l'illa del Golf Pèrsic, on una família de musulmans sunnites dirigeixen una població majoritàriament xiïta.

Centenars de persones han acampat durant tres dies a la plaça Perla, un encreuament de carreteres a la capital que han intentat convertir en la base dels manifestants tal com al Caire, a Egipte, ha passat amb la plaça Tahrir, la punta de l'iceberg que ha ensorrat el president Hosni Mubarak.

Però la plaça ha quedat deserta després de les càrregues policials, i a les set del matí, hora catalana, una cinquantena de tancs militars ocupen l'espai.

El diputat Ibrahim Mattar, membre del partit principal de l'oposició, la formació xiïta Wefaq, ha relatat com a testimoni directe dels fets que quan la policia ha arribat “els homes han fugit, però les dones i els nens no ho han pogut fer tan ràpid. Alguns continuen allà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona