Política

Mas vol aprovar una llei electoral catalana en dos anys

Rivera reclama que s'obri ja la ponència conjunta de la llei electoral

El president de la Generalitat creu que la “qualitat democràtica” passa per tenir una legislació electoral pròpia i també poder preguntar a la ciutadania

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apostat aquest dimecres per intentar aprovar una llei electoral catalana en els dos primers anys de legislatura. En resposta a la pregunta d'Albert Rivera, de C's, durant la sessió de control al Parlament, Mas ha argumentat que si es deixa per al final dels quatre anys de mandat, hi ha el perill que no hi pugui haver acord.

Rivera ha argumentat que Catalunya porta nou legislatures sense tenir una llei electoral pròpia, i ha lamentat que de moment, la prioritat del govern són les consultes. Mas ha replicat que la prioritat de l'actual executiu és la “qualitat democràtica”, i això passa per tenir una legislació electoral, però també perquè la Generalitat o el Parlament puguin preguntar a la ciutadania, igual que fan els ajuntaments. “No em negarà que, si fins i tot un ajuntament pot fer una consulta, també l'haurien de poder fer el Parlament o el govern”, ha dit a Rivera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.