Política

L'oposició s'articula en un Consell Nacional Libi

L'òrgan no serà un govern interí sinó la cara visible de la revolució

Un portaveu afirma que “no hi ha marge per a la negociació” amb Gaddafi

Els opositors al líder libi, Muammar al-Gaddafi, han anunciat aquest diumenge la formació del Consell Nacional Libi, organisme amb seu a Bengasi que no serà un govern interí, però que sí es convertirà en la cara visible de la revolució contra el règim.

Un portaveu del nou òrgan, Hafiz Ghoga, ha explicat en roda de premsa que no creuen que hi hagi cap marge per negociar amb Gaddafi.

“El principal objectiu del Consell Nacional és ser la cara política (...) de la revolució”, ha declarat Ghoga des de Bengasi, segona ciutat del país i controlada des de fa dies pels insurrectes. “No podem anomenar-lo govern de transició. És un consell nacional”, ha dit.

Aquest organisme difereix, doncs, del govern de transició anunciat dissabte pel diari Quryna, amb seu a Bengasi, i que estaria encapçalat per l'exministre de Justícia Mustafa Mohammad Abud Ajleil. Ghoga ha qualificat l'anunci d'Ajleil d'”iniciativa personal”.

A més, Ghoga ha rebutjat qualsevol possibilitat de negociar amb el règim de Gaddafi. “És el que jo crec (...) no hi ha marge per a la negociació”, ha indicat.

“És prematur parlar d'eleccions. Continuem assetjant la capital”, ha assenyalat Ghoga, qui ha explicat que tant els integrants del Consell com les seves funcions encara han de ser definides.

Ghoga ha aprofitat per reiterar el compromís de l'oposició amb la unitat de Líbia. “No existeix res semblant a una Líbia dividida”, ha afirmat.

A més, ha rebutjat la intervenció de països estrangers i ha assegurat que no s'ha mantingut cap contacte amb governs d'altres països. Aquest mateix diumenge la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha assegurat que ja s'havien posat en contacte amb l'oposició líbia.

Abans de la reunió en la qual s'ha acordat la formació del Consell Nacional Líbia, els mateixos organitzadors han explicat que el que pretenen és donar suport a les ciutats en les quals encara no ha triomfat la revolta, inclosa Trípoli, la capital.

“Volem veure si podem coordinar els ajuntaments de l'est i l'oest i formar un organisme concertat”, ha indicat l'advocat Salwa Bugaighis, implicat en els contactes per a la formació de la coalició opositora. “Un dels principals objectius d'aquest organisme és ajudar la resistència de Trípoli amb mitjans, inclosos els militars”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.