Política

Ciutadans de Pego negocien la composició municipal

El PP és la força més votada tot i que ha baixat un regidor, però hi ha certesa que no aconseguirà suficients suports per a governar

Els resultats electorals d'aquesta localitat de la comarca de la Marina, deixen un mapa polític semblant al que hi havia. Ciutadans de Pego és la segona força més votada, mantenint els seus quatre regidors. El PSPV puja en vots i obté un quart regidor. El BLOC baixa en nombre de vots, però continua mantenint 2 regidors. La nova formació política Esquerra-Pego no aconseguia els vots suficients per obtenir representació municipal. El més destacat ha estat la baixada de participació que s'ha quedat en el 80'53%. Amb aquests resultats queda clar el dibuix de representativitat a l'Ajuntament de Pego per als quatre propers anys.

Així, el PP continua guanyant les eleccions al poble de Pego, però ho torna a fer sense majoria absoluta i amb la novetat de baixar un regidor, passant de 8 en l'última legislatura a 7 en la que vindrà. Ciutadans de Pego continua com a segona força política i manté els seus quatre regidors, tot i baixar en percentatge de vot. Els grans guanyadors han estat els socialistes pegolins que han aconseguit pujar en nombre de vots i pujar la seua presència municipal amb un regidor passant dels 3 actuals als 4 que tindran en la propera legislatura.

Pel que fa al BLOC ha baixat el seu nombre de vots però manté els seus 2 representants a l'Ajuntament de Pego.

Carmelo Ortolà, aspirant a l'alcaldia per Ciutadans de Pego, manifesta que “hem pogut vore, després de 8 anys, com ja comença a canviar la tendència dins d'este poble i com comencen a reconèixer el que es deu fer i el que no es deu fer en política” i es referia Carmelo Ortolà a la baixada de vots “del PP de Pego”, contrastada amb la pujada del PSPV, que trencava la tendència de vots del partit socialista a nivell estatal.

El candidat a l'alcaldia de Pego pel PSPV confirma que els socialistes pegolins “ens sentim molt contents”. Reconeixia Enrique Moll que “els sondejos a nivell nacional no era per a tirar coets i estar contentíssims, però hem treballat molt, hem estat molt en contacte en la gent, el nostre missatge que li ha agradat a la gent, un missatge proper, un missatge de poble”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel intensifica els seus atacs al sud i el nord de la Franja

barcelona
guerra a gaza

Els EUA rebutgen cap “genocidi” a Gaza, però demanen Israel que protegeixi els civils

barcelona
guerra a gaza

Un treballador de l’ONU mor a Gaza per l’impacte d’un projectil atribuït a Israel

barcelona
TEDH

L’eslovè Marko Bosnjak, elegit nou president del TEDH

barcelona
tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona