Política

La votació sobre el dret a l'autodeterminació indigna “els indignats”

La majoria de l'assemblea de l'acampada a Barcelona vota a favor d'incloure el dret a l'autodeterminació dels pobles, però tot i així la proposta encara no entra en el manifest “de mínims”

Molts participants de l'acampada veuen incomprensible la decisió d'ajornar un cop més l'aprovació definitiva per l'oposició “de només 40 persones”

Un debat aquesta tarda, clau per trencar el bloqueig

Aquest dissabte a la nit, després d'ajornar-se diverses vegades, l'assemblea dels acampats de la plaça de Catalunya va votar finalment sobre la proposta d'incloure el dret a l'autodeterminació dels pobles al manifest de mínims que estan elaborant els “indignats”. Tot i que la proposta va rebre el suport majoritari de l'assemblea -només 40 persones van votar-hi en contra-, la decisió final va ser que la proposta havia de tornar a la comissió perquè “es tornés a debatre” . Segons expliquen membres de l'acampada, les “normes de l'assemblea diuen que si hi ha 40 persones o més que s'hi neguen, es passa a debat”.

Aquest fet ha generat la incomprensió i la indignació de molts participants que no entenen que l'oposició de només quaranta persones impedeixi que el dret a l'autodeterminació es converteixi en una de les reivindicacions dels “indignats”.

D'aquesta manera, la proposta s'ha de tornar a debatre aquesta tarda a les 19h, dins de la comissió d'autodeterminació, que s'ha de reunir al costat del moment de Francesc Macià, a la plaça de Catalunya. Se suposa que en el debat hi assistiran les 40 persones que hi van votar en contra. “En principi la reunió d'aquesta tarda només és per aclarir aquest vots en contra”, expliquen des de la comissió d'autodeterminació. Per tant, “si no hi ha més sorpreses”, la proposta per incloure el dret a l'autodeterminació al contingut de mínims de l'assemblea “s'aprovarà automàticament”.

Sigui com sigui, la votació d'aquest dissabte a la nit ha omplert de comentaris el grup de Facebook i el Twitter.

Així es poden veure comentaris com “el 90% a favor i no s'aprova? Jo sí que estic indignada” o “m'apunto als indignats dels indignats” o “una cosa es buscar el consens i una altra cosa es que hi hagi majoria aclaparadora, un 90% a favor i no s'aprovi”. Fins i tot, alguns acusen alguns partits “espanyolistes” de boicotejar el resultat de l'assemblea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.