Política

arenys de mar

L'oposició obliga Fors a rectificar en el ple de cartipàs

L'alcalde, que està en minoria, ha de rectificar les retribucions que es volien fer retroactives des de mitjan juny tant per als càrrecs de confiança com per a les tres dedicacions exclusives

Primer ple de mandat i primera prova de força de l'oposició a un govern en minoria, liderat per CiU i el PP. L'assignació dels sous tant per als càrrecs eventuals com per als regidors amb dedicacions exclusives es van aprovar, però abans l'alcalde, Estanis Fors, va haver de fer marxa enrere. Des de l'oposició, l'exalcalde socialista, Ramon Vinyes, retreia al govern que es volguessin aprovar aquestes retribucions de forma retroactiva des de mitjan juny, l'endemà del ple de constitució del nou govern. Tot i que Fors va justificar que no s'ha parat de treballar des que van entrar a l'Ajuntament, va rectificar perquè les assignacions fossin efectives a partir d'ahir.

Així es va aprovar el sou de l'alcalde, de 47.430 euros bruts anuals, i la dels dos regidors amb dedicació exclusiva, Susanna Mir i Juanjo Almansa, que percebran 28.000 euros bruts l'any. A part, també es va aprovar el nomenament dels càrrecs eventuals, el de secretari de l'alcalde –només per als matins– i un assessor encarregat de coordinar les àrees. I també, pendents de nomenar, un cap de premsa i un altre secretari per a les tardes.

Des de l'oposició van retreure al govern l'incompliment de les promeses electorals. El mateix alcalde va reconèixer que havia dit en campanya que no tindria càrrecs de confiança i dedicacions exclusives però amb un govern en minoria no havia estat factible. “Ho vaig dir en campanya, que no hi hauria càrrecs, però també he ofert a tothom d'entrar a treballar”, va apuntar. Fors va assegurar que han reduït la quantitat pressupostària d'aquests càrrecs en un 20% respecte d'un mes enrere. La regidora d'ERC, Annabel Moreno, va discutir-li-ho assegurant que la reducció era de poc més de 2.000 euros. L'alcalde va anunciar que si les coses canvien i algun altre partit entra al govern es podrà repartir la feina i les dedicacions exclusives es suprimirien.

LA FRASE

Ho vaig dir en campanya, que no hi hauria càrrecs, però també he ofert a tothom d'entrar
Estanis Fors
alcalde d'Arenys de mar

ICV vol que el pacte es faci públic

La portaveu d'ICV, Assum Balliu, va reclamar a l'alcalde, Estanis Fors, que faci públic el pacte de govern entre CiU i el PP. “No torni a parlar de transparència fins que no faci públics els acords que tenen i amb els que hi són però no hi són”, va dir Balliu, en referència al suport que el Bloc Municipal dóna al govern des de l'oposició.

L'oposició va criticar la distribució de les regidories en grans àrees i que no s'hagués explicat abans del ple el cartipàs. Aquest argument va servir també per qüestionar les dedicacions exclusives dels regidors que potser no eren prou justificades per les àrees que assumeixen. El ple de cartipàs va aprovar les retribucions per a tots els regidors i els grups municipals, i per primera vegada es va aprovar que aquestes siguin per assistència al ple. “Qui no vingui al ple, no cobrarà”, va sentenciar Fors. El Bloc Municipal, que va pronunciar-se en contra de les dedicacions exclusives, va acabar votant-hi a favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona