Política

JOSEP SERRALLONGA

ALCALDE DE LA CELLERA DE TER (CAM - ERC)

“Els votants han consolidat el canvi”

Els votants de la Cellera, tot i votar CiU en les autonòmiques i generals, han revalidat la majoria absoluta al candidat de CAM-AM

La majoria de diners provenen de subvencions i de les aportacions de l'Estat

Josep Serrallonga i Casas repeteix mandat des del 2007 amb una comodíssima majoria absoluta. És regidor des de fa setze anys, i sempre amb llistes properes a ERC. Té 50 anys, és casat, i té un fill i una filla. La seva professió és professor tècnic a l'IES Santa Eugènia de Girona, on encara segueix treballant.

Sembla que en el darrer mandat en van passar poques de grosses, si ens atenem als resultats del maig, que han estat els mateixos del 2007, vuit regidors per a vostès i tres per a CiU...

El què és clar és que la gent ha repetit el vot, i això es pot interpretar de diferents maneres. Una interpretació és que la gent ha estat contenta del canvi que vàrem impulsar el 2007, i per tant ha repetit el vot, donant un suport ple a consolidar el canvi. Una altra manera de veure-ho és que ho haguéssim fet tan bé que fins i tot obtinguéssim un regidor més. Evidentment, amb nou regidors encara estaríem més contents, però, la veritat és que ens sentim molt satisfets.

Les diferències polítiques que es produeixen en estaments superiors, creu que també tenen incidència en els pobles?

Té una certa incidència, evidentment, però molt menor que la que pugui tenir en poblacions més grans, on les personalitats queden una mica diluïdes dins els grups polítics. Aquí, la incidència política és molt menor pel fet que ens coneixem tots i tothom sap qui és el cap de llista de cada grup en l'àmbit personal.

Així, doncs, no es pot dir que la Cellera sigui un poble d'Esquerra?

No gosaria pas afirmar-ho. La prova és que en les eleccions al Parlament o al Congrés dels Diputats la majoria dels vots van cap a CiU, tot i que ERC conserva un percentatge de vot important.

En un poble com la Cellera, amb poc comerç, poca indústria i poc turisme, d'on surten les misses?

Evidentment, surten dels impostos directes, de les subvencions i de les aportacions de les administracions superiors. El comerç es basa sobretot en les necessitats de la mateixa població, tot i que estem fent esforços per poder obrir-lo cap enfora. De turisme, he de dir que no n'hi ha, però sí que cada vegada hi ha més gent que utilitza la via verda i que passa per la població. Hem de saber vendre el potencial paisatgístic i de l'entorn. En aquest sentit, hi hem treballat molt i seguirem fent-ho. Finalment, pel que fa a la indústria, des de la implantació del polígon, s'hi han establert unes quantes empreses de pocs treballadors, excepte una de Girona més important.

Hi ha el perill que la Cellera acabi sent una població dormitori?

Crec que no. Si bé és cert que un percentatge molt gran de veïns treballen fora del poble, la majoria senten que formen part de la Cellera, la majoria perquè n'han estat de tota la vida des de generacions, i per una altra banda, la gent que ha vingut de fora s'ha sabut integrar molt bé i sent que el poble també és seu.

Quins projectes importants queden pendents pels pròxims anys?

Cal fer la reurbanització del carrer Doctor Codina, que és l'artèria més important de la Cellera. L'alt cost ens ha obligat a partir-lo en tres fases, la primera de les quals és previst executar-la l'any 2012. Es farà amb contribucions especials baixes perquè és una obra subvencionada.

I què s'ha vist obligat a desar al calaix a causa de les retallades?

Fa quatre anys vàrem iniciar la recuperació de les ribes del Ter. S'hi va fer una actuació, que ens agradaria que tingués continuïtat. De moment, però, ens hem d'acontentar amb fer el manteniment del que està fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.