Política

Rubalcaba ataca ara el Constitucional per la retallada a l'Estatut

Promet canviar la llei perquè els jutges no corregeixin un referèndum popular

L'Estatut?: “Una operació a mitges”

L'operació Catalunya d'Alfredo Pérez Rubalcaba va culminar ahir amb una defensa de l'Estatut preretallat i amb la promesa de canviar la legislació actual perquè els jutges del Tribunal Constitucional no puguin esmenar un estatut que hagi estat votat en referèndum pel poble. Tot dit, és clar, en clau preelectoral i catalana.

Rubalcaba, el candidat del PSOE a les eleccions, va dir fa mesos que sabia com solucionar el “problema català”. Durant aquesta visita de precampanya a Barcelona ha iniciat el camí: elogiant el model d'immersió lingüística a l'escola i defensant l'Estatut que va sortir malparat de la tisorada del TC. En un esmorzar organitzat per Primera Plana, Rubalcaba va afirmar que “no és raonable” i no té “lògica política” que l'alt tribunal “corregeixi el que va votar el poble: si cal canviar les lleis perquè el procés sigui natural, es canviaran”.

El problema català, segons el candidat del PSOE, és que “l'Estatut va ser una operació a mitges”: la part positiva seria que ara Catalunya té més autogovern, i la negativa és que la reforma no ha complert un dels objectius de fons: “Buscàvem un millor encaix i el resultat no va ser tan bo com hauríem volgut.” La culpa, del PP. Tot i això, Rubalcaba creu que ara toca desenvolupar l'Estatut al màxim, inclòs un finançament que “també està a mig aplicar i, per tant no és l'hora de canviar-lo”, en referència indirecta al concert econòmic.

Twitter: @sergipicazo

Del Baix al Joan Carles I

Dos dies de visita a Barcelona, dues instantànies ben diferents. Primera foto: diumenge, bany de masses, popular, bromista, amb paella, a la festa de la Rosa del PSC en una pineda de Gavà (al Baix Llobregat, símbol de la classe treballadora). Segona foto: dilluns, esmorzar amb dirigents polítics, empresaris i directors de diaris, elitista, seriós, amb pastes i suc de taronja, a l'hotel Joan Carles I, de cinc estrelles, a la zona alta de Barcelona (símbol burgès). La gira de dos dies a Catalunya del candidat a presidir el govern espanyol no ha ofert aquestes fotos per casualitat; tot està pensat pels de l'ala oest. Les dues ànimes...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.