Política

JOAQUIM MATEU

ALCALDE D'AIGUAVIVA (PIA)

“El consultori estarà fet al febrer”

No tenim crèdits que ens endeutin, però la Generalitat no compleix: ens deu diners i no paga

A mitjà termini haurem de començar a pensar en la construcció d'una escola nova i un pavelló esportiu

Dedicació i il·lusió.
Joaquim Mateu pot dedicar tot el seu temps a l'alcaldia, ara que està jubilat (aquest any ha fet 65 anys). Diu que les coses s'han de fer amb il·lusió, i que encapçalar un govern municipal reclama dedicar-hi hores. Va néixer a Salt, però fa 26 anys que viu a Aiguaviva. Els darrers dotze anys ha esta implicat en la política municipal. Els quatre primers, a l'oposició, i els altres vuit, al govern.

Aquest mandat és el primer en què Joaquim Mateu (PIA) és alcalde d'Aiguaviva amb majoria, després que el mandat anterior compartís govern amb el grup municipal de CiU.

La majoria li dóna l'oportunitat d'aplicar el seu projecte sense concessions programàtiques. En què es nota?

Bàsicament en dos sentits: la satisfacció de tenir el suport dels veïns, i també la tranquil·litat de poder treballar sense haver d'estar pactant-ho tot.

Vol dir això que no intentarà consensuar els temes de municipi?

Els últims dos anys del mandat anterior fèiem junta de govern, i vam convidar-hi els grups de l'oposició com a oients, però no venien. Som un poble petit, sense grans temes fonamentals, però estic obert a parlar amb tothom sobre qualsevol tema, només faltaria.

Aquests són anys de grans dificultats econòmiques per a tothom, i també per als ajuntaments. En quin estat tenen les finances?

Tenim la sort que no tenim cap crèdit que ens endeuti. I, quan la situació econòmica era bona, vam poder acumular un romanent de tresoreria del qual hem pogut anar tirant.

De moment calma, doncs.

Sí i no. Els nostres recursos no són il·limitats. De moment paguem tothom, però ens estan fallant les administracions. La Generalitat ens deu uns diners que es va comprometre a pagar, del PUOSC i altres subvencions. I no paga. Per a un poble petit, com Aiguaviva, representen molts diners, alguns dels quals hem hagut d'avançar per poder fer les obres.

Quins equipaments tenen pendents d'acabar?

El consultori està en obres, i s'acabarà aviat. Els tècnics ens diuen que el febrer ja estarà construït.

I d'altres que facin falta?

Necessitem una escola, perquè la que tenim, que cobreix fins a primària, se'ns ha fet petita. Durant el mandat haurem de treballar per tenir, més endavant, una escola nova. I també faria falta un poliesportiu, perquè tenim una sala polivalent que acull molts actes esportius, i no és un lloc prou preparat. Però, de moment, són projectes per al futur, no concretats.

El creixement d'Aiguaviva els darrers anys deu haver incrementat la necessitat d'aquest tipus d'equipaments.

Sí. Ha vingut molta gent nova, que fa vida al poble i reclama serveis.

El poble ha de continuar creixent?

Ha crescut molt, i encara hi ha marge, però tampoc no tant, no es pensi. Hi ha espais naturals del municipi que estan protegits. D'altres no poden ser residencials ni de serveis, per l'aeroport i l'AP-7.

Com tenen el POUM?

La redacció del pla director de les comarques gironines ens va fer aturar la redacció del POUM. De moment funcionem amb normes subsidiàries que encara tenen marge de desenvolupament. Tot i això, el pla general és un tema a treballar al llarg del mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.