Política

JOAN HOSTENCH

ALCALDE D'ALBONS (CIU)

“Aquest mandat és molt complicat”

Li agradaria fer la vorera des del poble fins a la carretera C-31

Confia molt amb la planta de biomassa, pendent de la Generalitat, per poder fer un gran projecte, la nova sala social del municipi

Llista única.
Joan Hostench es va presentar en el mandat anterior i va purgar quatre anys a l'oposició després que les dues formacions que es van presentar separades el 2003 es van unir. Ara, en aquestes només es va presentar la seva candidatura, i així va crear un govern sense oposició.

Durant el mandat passat, va estar a l'oposició, i ara és l'alcalde d'un mandat en què no s'ha presentat cap altre candidat.

Com va el mandat?

Jo crec que anem tirant de la manera que podem, bastant bé.

Això vol dir que tot i que és un municipi petit la crisi els afecta?

Exactament. Hi ha coses per pagar, no arriben els diners que havien d'arribar i es van fent equilibris per no estirar més el braç que la màniga. S'ha d'anar molt en compte.

Això vol dir que per aquest mandat hi haurà poques obres noves?

Sí. Això ja es veia a venir. Quan ens vàrem presentar, i jo ja estava a l'oposició, ja ho sabíem. Potser no m'ho pensava tant. Però sabia que entrava i que hi havia problemes. I ja ho vaig dir en la presentació de la candidatura: “compte, que aquest mandat pot ser molt difícil, el més complicat dels darrers 15 o 25 anys”. I veig que no em vaig equivocar. Però bé, som dins el ball i hem de ballar-hi.

Malgrat tot, tenen alguna acció important per al mandat?

D'il·lusions, en teníem moltes. Suposo que és igual que qualsevol Ajuntament que entra de nou. Jo mai no vaig prometre res perquè veia com anava la cosa. Que ens agradaria poder fer coses? Sí. Entre altres coses, ens agradaria poder fer i poder tirar endavant la construcció d'una vorera des de la sortida del nucli urbà fins a la carretera C-31, per la seguretat de la gent que passa a peu. És una vorera molt bàsica que es podria anar completant en fases.

Amb la nova carretera C-31, Albons ha quedat més amagat?

Sí. Cal recordar que a l'altra banda de la carretera hi viuen dotze famílies. Ens han fet un mur. Tenim un pas per sota el vial per als vianants, però és utilitzat per conductors per estalviar-se uns quants quilòmetres.

El que sí que es tira endavant és la depuració de les aigües residuals?

Tira endavant. En principi no es para pas. A més, vull recordar que la depuradora, encara que es diu de l'Escala, és al terme d'Albons. Però no passa res. Som veïns i ens hem de portar bé tots dos.

El que sí que s'han enllestit són el dispensari mèdic i el centre cívic nou, no?

Això ve del govern anterior. Ja està tot fet. Però ens agradaria fer un petit bar al centre social antic, que és la sala de ball i de reunions, per evitar que els nens hagin de travessar la carretera per anar al nou, ja que ha quedat petita amb el nou dispensari. Ara ens ha quedat una mica partit. Què ens agradaria? Fer una sala nova. Però ho veig a molt llarg termini.

Un dels projectes que volta és la planta de biomassa. Com està?

És el projecte que ens ha d'ajudar a tirar endavant totes aquestes cosetes, com fer una sala nova. Però hem d'esperar. Per ara, encara no en sabem res. Nosaltres vam aprovar el projecte i estem pendents d'Urbanisme.

L'any passat es va aturar la pedrera d'Albons per no ajustar-se al projecte. Hi ha alguna novetat?

L'anterior govern ja estava molt a sobre per fer-la tancar. No ha pogut mai. Sempre em van dir que no van poder perquè hi ha gent de pes.
Encara queden tres anys llargs, com ho veu?

Hem de tenir esperança i confiança que aquesta crisi tan forta es pugui arreglar una mica i que podem fer algunes de les coses previstes. Si no és així, malament rai. Jo crec que hem d'esperar dos anys ben bons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona