Política

hisenda

Anglès ha de demanar una bestreta per pagar nòmines

La Generalitat li reclama 400.000 euros en concepte de contribucions especials del carrer Triassa, però els diners es podrien haver destinat a altres finalitats

L'Ajuntament d'Anglès es va adreçar ahir al Consell Comarcal de la Selva per demanar una bestreta que li permeti assegurar el pagament de les nòmines dels treballadors municipals (la plantilla és de 54 persones), almenys fins al mes d'abril, segons va explicar ahir l'alcalde, Pere Espinet (PAU). L'alcalde té previst convocar una reunió informativa aviat per explicar als veïns la complicadíssima situació financera de l'Ajuntament. “Ens pensàvem que estava tot pagat quan vam entrar, i cada dia ens trobem sorpreses”, va dir ahir Espinet.

Una de les últimes “sorpreses” que Espinet diu que s'han trobat és que la Generalitat els reclama 400.000 euros en concepte de contribucions especials que els veïns del carrer Triassa van pagar a l'Ajuntament per les obres del carrer, i que l'Ajuntament no va abonar a la Generalitat. Per tot plegat (es deuen tres milions d'euros en factures), l'Ajuntament vol fer un pla de sanejament a setze anys, segons va avançar Espinet.

LA XIFRA

16
anys
és la previsió del pla de sanejament que l'alcalde Pere Espinet planteja com a necessari per sortir del forat.

La caixa única de l'Ajuntament

Josep Santané, que va ser regidor d'Urbanisme quan es van fer les obres del carrer de la Triassa, va admetre que és possible que les contribucions especials pagades pels veïns no es destinessin a la seva finalitat inicial “perquè l'Ajuntament és una caixa única; s'ingressen diners i es va pagant”. “Potser es van fer servir per pagar les nòmines”, va manifestar Santané. Per l'exregidor, els veïns han d'estar tranquils perquè han pagat, i el que ha de fer l'actual equip de govern és negociar una pròrroga amb la Generalitat. Recorda també que durant el seu mandat ja es van trobar problemes econòmics d'èpoques anteriors. Els veïns van pagar 400.000 euros en contribucions especials dels 2.700.000 euros que va costar l'obra. Santané acusa Espinet de tergiversar i mentir reiteradament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries