Política

maresme

Pineda farà pagar a la Generalitat el lloguer dels locals que ocupa gratis

L'Ajuntament de Pineda de Mar, de majoria absoluta del PSC, ha decidit respondre amb contundència a l'anunci de la Generalitat de reduir a 875 euros per nen l'ajuda a les escoles bressol municipals. L'alcalde, Xavier Amor, va anunciar ahir que es reclamaria al govern català que comenci a pagar el lloguer dels locals que ara ocupen gratuïtament els seus serveis. En concret, va parlar de l'oficina d'acció ciutadana i dels locals on està situat en precari el tercer institut de Pineda a la plaça d'Orient. Amor defensa la mesura com a “justa”, ja que “si la Generalitat arriba a compromisos amb els ajuntaments que no compleix, és lícit que els ajuntaments actuïn de la mateixa manera”.

L'alcalde va informar ahir els pares de les dues escoles bressol del municipi que els preus es congelaran de cara al curs vinent. Cada alumne continuarà pagant 130 euros al mes. La decisió comportarà un dèficit de 250.000 euros, que el consistori assumirà directament i que, segons va dir l'alcalde, “s'hauran de retallar d'altres serveis, un dels quals de la festa major del mes d'agost.”

La congelació del preu, rebuda amb aplaudiments per les famílies, només s'aplicarà als infants empadronats a Pineda. La resta pagaran el 50% del cost real del servei, uns 200 euros mensuals. De moment, a Pineda queden lliures una trentena de places a les dues escoles bressol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.