Política

Puig reclamarà el retorn del “Llibre de repartiment” d'Oriola

L'original es troba en la Biblioteca Nacional de Catalunya

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat aquest matí a Oriola que impulsarà una iniciativa parlamentària amb l'objectiu de recuperar per a la ciutat el Llibre de repartiment on Jaume I va reflectir la distribució de la comarca.

Puig ha plantejat el seu compromís davant la primer tinent alcalde de la ciutat, la socialista Antonia Morenos, després de finalitzar l'acte d'exposició pública de la Senyera d'Oriola en la façana de l'edifici de l'Ajuntament, un acte tradicional que congrega milers de ciutadans cada any.

L'original del Llibre de repartiment es troba actualment en la Biblioteca Nacional de Catalunya, on va anar a parar després de nombroses vicissituds. Des d'Oriola s'han realitzat diversos intents per recuperar aquest símbol dels naixement de la ciutat i la seua comarca, però cap ha tingut èxit.

Ximo Puig ha destacat en la celebració que “la recuperació d'aquest llibre és un propòsit lloable per a la societat i per al poble d'Oriola, que enriquirà el seu important patrimoni cultural”.

Puig ha afegit també que realitzarà les gestions necessàries davant la Generalitat de Catalunya per aconseguir aquest objectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.