Política

UGT i CCOO donen suport a la proposta d'ERO de la direcció de Ford

Els treballadors faran sis dies complets d'aturada i reduccions diàries de tres hores fins al desembre

La majoria del comité d'empresa de Ford Almussafes –representada per UGT i CCOO– ha donat suport a la nova proposta d'ERO plantejada per la direcció, en què els treballadors de la factoria faran sis dies complets d'aturada i reduccions diàries de la producció de tres hores. La mesura, a què s'han oposat CGT i STM, s'aplicarà des de mitjan octubre fins a desembre.

La marca de l'oval ha justificat la mesura en el descens de la producció. Així, els dies 2, 8, 10, 11 i 15 d'octubre i el 2 de novembre l'aturada serà total, mentre que per a la resta de l'any es realitzarà una reducció de jornada d'hora i mitja en el torn del matí i el de vesprada.

La prestació d'atur dels empleats afectats, tant en els dies d'aturada total com en els que s'aplique la reducció de jornada, es veurà completada per l'empresa fins al 80% de sou i antiguitat, com fins ara.

Els sindicats que han aprovat la proposta consideren que és una mesura “necessària” per les condicions del mercat europeu. Això no obstant, han condicionat el seu vistiplau al fet que el 3 de gener tot torne a la normalitat.

La factoria de Ford a Almussafes tornarà a parar al final d'aquest mes per complir els últims set dies de l'ERO de 39 dies per al present exercici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.