Política

El PSC vota a Sant Feliu de Llobregat a favor d'una consulta d'autodeterminació

L'Ajuntament de la capital del Baix Llobregat aprova una moció impulsada per ICV-EUiA i CiU que demana “un acord nacional per l'exercici del dret a decidir”

La votació favorable del grup municipal socialista coincideix amb l'abstenció del PSC al Parlament

Terrassa també aprova la celebració d'un referèndum gràcies a l'abstenció dels socialistes

L'Ajuntament de la capital del Baix Llobregat, Sant Feliu, vol que la Generalitat impulsi “la celebració d'una consulta d'autodeterminació del poble català”. Així ho demana una moció presentada pels dos grups que formen el govern municipal, ICV-EUiA i CiU, a la qual també ha donat suport el PSC. Només el PP s'ha abstingut. El text demana als grups parlamentaris que iniciïn els tràmits per fer la consulta, al govern que iniciï les converses amb partits i societat civil per assolir “un acord nacional per l'exercici del dret a decidir” i als mitjans públics que compleixin amb el seu deure “d'estricta neutralitat” vers les opcions que es puguin defensar davant de la consulta.

La posició favorable del grup municipal de Sant Feliu ha coincidit amb la votació al Parlament de Catalunya d'una resolució a favor de celebrar una consulta d'autodeterminació, en què el PSC s'ha abstingut.

ICV-EUiA, que va obtenir set regidors en les darreres eleccions, governa en coalició amb CiU, que en té quatre. Els seus vots haguessin estat suficients per aprovar la moció, però també se'ls han sumat els sis regidors socialistes. Els quatre populars s'hi han oposat

Sí a Terrassa a un referèndum, però no a l'adhesió a l'AMI


D'altra banda, el ple de l'Ajuntament de Terrassa ha aprovat la moció per “donar suport a la convocatòria d'un referèndum vinculant perquè els ciutadans puguin expressar la seva voluntat, o no, d'esdevenir un Estat sobirà en el marc de la Unió Europea”. El text ha tirat endavant gràcies a l'abstenció del PSC de Pere Navarro. CiU i ICV hi han votat a favor i el PP ho ha fet en contra. En canvi, els socialistes han votat en contra del punt número 4 de la moció i d'aquesta manera han evitat l'adhesió de Terrassa a l'Associació de Municipis per a la Independència. D'altra banda, CiU i ICV no han acceptat les esmenes a la totalitat que havia presentat el PSC a la moció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona