Política

onada sobiranista

El Port de la Selva no vol ni “plaça de la Constitució” ni “passeig Joan Carles”

El ple adoptarà el canvi de noms per les declaracions del monarca en les quals parlava de no perseguir quimeres

La plaça de la Constitució i el passeig Joan Carles I del Port de la Selva perdran aquesta denominació a partir d'avui si s'aprova en el ple el canvi de nomenclatura proposat per l'equip de govern que encapçala Josep Maria Cervera (CiU). L'alcalde explica que amb les declaracions que va fer el monarca en què cridava a la unitat i a no “perseguir quimeres” s'ha demostrat que no “està a l'altura del seu càrrec” i que no mereix tenir un passeig al seu nom. Està previst que aquest punt de l'ordre del dia del ple s'aprovi amb el suport de l'oposició, tot i que els nous noms que substituiran els de plaça de la Constitució i passeig Joan Carles I ahir encara no estaven del tot perfilats amb els representants de l'oposició.

El Port de la Selva va ser el primer municipi a declarar-se “exclòs moralment” de la Constitució el juliol del 2010, en resposta a la sentència de l'Estatut del Tribunal Constitucional. Des de llavors no es va acordar canviar el nom d'aquests dos indrets perquè es va creure que “no era el moment”. Ara, però, el govern municipal considera que la situació ha canviat arran de les últimes declaracions del rei.

“S'ha vist que no hi cabem en aquest Estat espanyol ni a la Constitució”, afirma Cervera, que subratlla que no vol entrar en polèmiques ni en cap joc per veure qui és més independent. “Senzillament, defensem que no té sentit continuar treballant per encaixar on Catalunya ja no té encaix, i que no cal mantenir allò que ens ha arribat ja fet, com és el cas dels noms de la plaça i del passeig”, diu l'alcalde.

Després de declarar-se municipi exclòs moralment de la Constitució, el Port de la Selva també va ser, juntament amb Vic i Arenys de Munt, entre els municipis que van fer un pas més amb la creació de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), i en l'actualitat Josep Maria Cervera ocupa les funcions de tresorer d'aquesta entitat.

D'altra banda, està previst que en el ple d'aquest dijous es doni llum verd a la creació d'una nova taxa per pagar la creació de franges de seguretat antiincendis a les urbanitzacions que no pertanyin a la trama urbana, que entraria en vigor l'1 de gener del 2013.

LA FRASE

S'ha demostrat que el monarca no està a l'altura del seu càrrec i no mereix tenir un passeig al seu nom
Josep Maria Cervera
alcalde del port de la selva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.