Política

L'ajuntament de Paiporta retira els honors a Franco

El punt va estar tractat al darrer plenari municipal sense quan a penes intervencions polítiques

A proposta dela síndic portaveu i única representant al consistori paiportí d ela formació Esquerra Unida del País Valencià, tots els grups polítics van votar per unanimitat al darrer plenari municipal, la proposta de retirar tots els honors atorgats al general Franco.

La proposta dimanava d'aquesta formació política i no va obtenir ni un mínim comentari del partit majoritari que fa i desfà al consistori d'aquesta localitat de la comarca de l'horta.

Als cercles polítics locals, va sobtar la rapidesa amb que la reunió plenària es va llevar de damunt aquest punt, on es va aconseguir la total unanimitat dels assistents.

No va ocórrer igual davant la proposta de posicionament davant dels desnonaments que s'hi produeixen a la localitat i la comarca, on el Partit Popular es va treure de la mànega una alternativa on també implica la família i els conceptes que aquesta formació política defensa a nivell general.

La proposta ha esta tractada al plenari munciipal després que nombrosos veïns protagonitzaren una concentració contra els desnonaments, malgrat l'abundant pluja caiguda en el decurs d'aquesta manifestació. El Partit Popular, aprovà la creació d'un Fòrum de la família amb els vots favorables del PSOE local i l'abstenció de Compromís per Paiporta.

Què és el que han de dir?

Pere Rossell

Tot i que ha sobtat la forma i manera amb que el Partit Popular de Paiporta ha resolt llevar-li els honors al dictador, l'opinió pública sap que els components d'aquesta formació política que gestiona la municipalitat paiportina, no poden dir ni una sola paraula perquè la història els tenalla.

Una vegada més, i amb aquesta mena de temes, s'hi veu com els que ara porten els regnes del poder local han tingut alguna cosa a veure amb “l'ancien regim” d'aquell dictador que tant de mal va fer i tant de silenci va imposar sobre les consciències de les famílies.

Ara, al PP se li torna la truita i no pot dir ni una sola paraula, per molt que entre les seues files hi haja personatges que hagen proclamat la seua fidelitat al dictador, ara i abans. No poden dir res i a més, no gosen dir-ho en públic. El forn no està per a bolleria fina i menys encara, en aquests moments de crisi on la sensibilitat s'hi troba a flor de pell.

No poden dir res, perquè massa sovint se'ls hi veu el pit de llautó que hi ha sota la camisa que, encara que no és blau falangista, predomina massa aquest coloret al pensament polític de part de la militància d'aquest partit, que tant enyora els temps passats. Amb Franco vivien millor i ells ho saben. Amb Franco, alguns vivien millor i ells bé que ho saben.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Les tropes ucraïneses es retiren de diverses posicions a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona
nova caledònia

Dos morts en les protestes contra l’ampliació del cens electoral a Nouméa

barcelona
política

L’Organització de Nacions No Representades condemna la persecució a l’independentisme

barcelona
Política

Illa veu la victòria del 12-M com un “gran pas” cap a una Catalunya “sense bàndols”

barcelona
política

Tardà vol que ERC faciliti la investidura d’Illa però Elena diu que ara no és l’escenari

barcelona

El cor de les rutes migratòries

Barcelona

La potència absent a l’Amèrica Llatina

Buenos Aires