Política

Imputats els dos periodistes d'‘El Mundo'

Els titulars dels jutjats d'instrucció 31 i 33 de Barcelona admeten a tràmit les querelles d'Artur Mas i Felip Puig

Ha arribat l'hora de demostrar la veracitat de la informació. La magistrada Elisabet Castelló, titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona, ha admès a tràmit la querella presentada per Artur Mas contra Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta pels presumptes delictes de calúmnies i injúries contra la seva persona pels articles que li adjudicaven l'existència d'uns comptes a Suïssa en què hi hauria el cobrament d'unes comissions del cas Palau. En paral·lel, el titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona també ha admès a tràmit les querelles presentades, d'una banda, per Felip Puig, el qual, segons un esborrany policial sense firma ni data publicat, se l'acusava de cobrar 250.000 euros en comissions del Palau de la Música i, de l'altra, per la conselleria d'Interior, per la informació que acusava els Mossos d'ocultar i destruir proves. El jutge justifica la seva competència en aquest cas, malgrat que el diari s'editi a Madrid, perquè el delicte de calúmnies i injúries “no només és rellevant al lloc de la publicació”, ja que estan abocades en un mitjà de difusió estatal que té també una edició a Catalunya.

La magistrada que ha tramitat la querella presentada per Mas cita a declarar com a imputats els autors de la informació, que hauran d'aportar tota la documentació de què disposin en relació amb els fets el 19 de desembre. L'endemà hauran de repetir el procés, però davant del jutjat d'instrucció 31, per la querella presentada per Felip Puig i la conselleria.

LA XIFRA

1
jutjat
de Barcelona, la titular d'instrucció 24, ha de resoldre si accepta la querella de Jordi Pujol contra 'El Mundo'.

Eduardo Inda ja ha fet front a dos casos semblants

Com a director d'El Mundo de les Balears va ser portat als tribunals en dues ocasions (2003 i 2007). En la primera compareixença havia acusat un regidor balear de xenòfob i del desviament de fons públics. En la segona ocasió, la querella fou interposada contra ell mateix i el seu company del diari Miguel Ángel Ruiz, per haver revelat una trama urbanística de requalificació que implicava l'exalcalde del PSOE de Maó, Borja Carreras. En totes dues ocasions fou absolt pel Tribunal Constitucional i el Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona