Política

Paiporta selecciona nou becaris de manera opaca

La coalició Compromís denuncia que des del 5 de juliol s'ha afegit al programa “la Dipu et beca” de manera irregular

Compromís per Paiporta ja va denunciar la primera fase del procés i va presentar un recurs perquè entenia que no s'havien respectat els drets dels participants.

Dels 37 becaris inicials s'ha ampliat en 9 becaris més que, des del 5 de juliol, realitzen les activitats a l'Ajuntament de Paiporta sense que conste cap criteri de selecció.

Entre els 9 becaris “afegits” torna a haver una persona que ja va ser beneficiària l'any passat, pujant a un total de 6, quan les bases especifiquen que “les beques s'atorgaran preferentment a aquells estudiants que no hagueren gaudit de la beca en edicions anteriors” .

Per a Compromís, és molt cridaner el fet que aquestes noves incorporacions no s'han publicat en la web de l'Ajuntament i els llocs als que han sigut destinats s'ha designat de manera totalment arbitrària. En alguns casos la puntuació per entrar per aquesta “porta de darrere” ha sigut molt per davall de la resta de notes, “ha entrat gent amb un 5 pelat, sobre una nota màxima de 15, quan altres amb notes superiors a 8 han quedat fora”.

Compromís denuncia que “el PP utilitza el programa de la Diputació per fer clientelisme”. A més, el grup “considera indecent que es beneficie a uns participants i es perjudique a altres de manera tan descarada”. I senyalen com a responsable de tot aquest nyap a la regidora d'Interior Esther Gil, que és qui designa els llocs que han d'ocupar els beneficiaris.

Compromís avisa que tornarà a presentar recurs per la concessió d'aquestes 9 beques, tot i que l'Ajuntament de Paiporta encara no ha contestat el recurs que presentaren fa més de 15 dies per la primera selecció de 37 places.

Per al grup polític denunciant, “aquests fets són especialment greus, sobretot en un moment de grans retallades i pujada de taxes que afecten en gran mesura als estudiants”. I afegeixen “sabem que no totes les persones beneficiades tenen relació amb el PP però estem convençuts que des del PP s'ha beneficiat de manera irregular a persones molt relacionades amb el partit, tant enguany com en anys anteriors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona