Política

Homs treu ferro a la posició d'UDC sobre la Via Catalana

Recorda que es tracta d'una iniciativa de la societat civil, no de l'executiu

El portaveu assegura que l'acte institucional de la Diada serà com els d'anys anteriors i demana a Sánchez-Camacho que hi vagi

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha tret importància al fet que Unió no participi oficialment en la Via Catalana i ha recordat que és una convocatòria de la societat civil i no de les institucions. UDC va anunciar el dilluns que no anirà com a partit en la manifestació de l'11 de Setembre, tot i que alguns dels seus dirigents hi seran a títol personal.

El portaveu ha negat que la posició dels democratacristians suposi una contradicció o afecti l'estabilitat del govern, ja que es tracta d'una mobilització neix de la societat civil. Segons ell, “el que seria un problema” és que una iniciativa del govern no comptés amb el suport d'un dels partits que en formen part.

Homs ha considerat que la posició de l'executiu sobre la Via Catalana “aixopluga perfectament les posicions dels partits que donen suport al govern” i ha defensat que la decisió de donar llibertat per anar o no a la manifestació permet que tothom s'hi senti “perfectament còmode”.

A més, ha opinat que tampoc ha vist per part d'UDC “una posició totalment a la contra” de la Via Catalana, sinó el contrari, perquè hi ha alguns dirigents que fins i tot hi participen.

En qualsevol cas, ha assenyalat que com més èxit tingui la cadena humana millor serà “per a tots”. “Si la iniciativa va bé, la idea del dret a decidir es reforçarà”, ha sentenciat.

D'altra banda, Homs ha demanat la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho que vagi a l'acte institucionals que el govern organitza amb motiu de la Diada com ha fet fins ara.

La líder popular ha confirmat avui que es planteja no assistir a l'acte institucional al Parc de la Ciutadella si el govern ho “converteix” en un acte de reivindicació independentista. A més, ha avançat que el seu partit es planteja celebrar un acte propi per a la Diada amb l'objectiu de reivindicar la unitat de tots els espanyols.

En aquest sentit, Homs ha assegurat la commemoració institucional de la Diada estarà “en la mateixa línia” d'edicions anteriors i ha considerat que tots els partits hi haurien d'assistir. Per això, ha demanat a Sánchez-Camacho que situï la seva “voracitat tàctica en el terreny de l'equanimitat” quan es planteja no acudir per primera vegada als actes oficials de l'11 de Setembre.

El portaveu ha recordat que la primera llei aprovada al Parlament va fixar l'11 de Setembre com la Diada nacional de Catalunya i que la proposta va ser aprovada per unanimitat. “Aquestes decisions haurien de ser respectades per tothom”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona