Política

L'ANC convida tots els catalans que defensen el dret a decidir a sumar-se a la Via Catalana

L'organització celebra que en els últims dies s'ha inscrit molta gent als trams de les Terres de l'Ebre però demana no abaixar la guàrdia

L'acte començarà amb un repicar de campanes arreu del país a les 17:14h

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'entitat impulsora de la Via Catalana, ha fet una crida aquest dimecres a tots els catalans que defensen el dret a decidir a participar en la cadena humana del proper 11 de Setembre”.

“La Via Catalana és per la independència. Però volem convidar a tothom a favor del dret a l'autodeterminació a participar-hi”, ha dit Forcadell en una roda de premsa aquest dimecres per oferir tots els detalls de la mobilització.

“Que puguem fer història és a les mans del poble de Catalunya”, ha manifestat. La presidenta de l'ANC ha assegurat que “volem que es convoqui aquesta consulta, que sigui vinculant i que pugui decidir el seu futur, i que tingui una pregunta clara”.

D'altra banda, l'organització ha explicat que ja només queden una vintena de trams per omplir, la majoria a les comarques de Tarragona. Forcadell ha destacat que en els últims dies s'han inscrit moltes persones als trams de les Terres de l'Ebre, on l'ocupació ha estat fins ara més baixa. “Però no podem abaixar la guàrdia”, ha advertit. “Hem de vèncer la poca població que viu a les Terres de l'Ebre. Barcelona s'ha de desplaçar per fer possible la Via Catalana”, ha insistit. També ha demanat que “ tothom vagi al tram de la Via Catalana on s'ha inscrit”.

La cara més visible de l'ANC ha volgut agrair la implicació en aquesta mobilització: “Estem orgullosos del nostre poble i de tots els voluntaris que faran possible la Via Catalana. A tots ells, moltes gràcies”.

Com ja va passar el passat 11 de Setembre amb la manifestació a Barcelona, ja s'han reservat tots els autobusos disponibles a Catalunya en aquesta data –uns 1.500– i s'estan començant a llogar a l'exterior. L'ANC estudia la possibilitat de contractar alguns trens que complementin els viatges per carretera. Tant la contractació d'autobusos com de trens anirà a càrrec de l'ANC. Forcadell ha deixat clar que totes les despeses derivades del transport i el menjar seran a càrrec del pressupost de l'Assemblea, que s'ha vist incrementat gràcies a la venda de les samarretes de la Via Catalana. La presidenta de l'ANC no ha volgut, però, fer públic el cost total de l'organització de la cadena humana.

Pel que fa als desplaçaments en vehicle privat, l'organització ha recomanat que es facin els mínims possibles i, si no hi ha alternativa, que es facin amb moltes hores d'antelació. El recorregut de la cadena humana, a través de la N-340 i la N-II quedarà tancat al trànsit a partir les 15h, hora en la qual l'ANC recomana a tothom que ja sigui als trams assignats. Els cotxes quedaran aparcats allà on marquin els voluntaris de l'ANC i, si s'han d'aparcar al voral de la carretera en els trams interurbans sempre quedaran en el sentit nord de la marxa.

El coordinador de la cadena humana, Ignasi Termes, ha detallat que l'acte principal arrencarà a les 17:14h del proper 11 de Setembre amb un repic de campanes arreu del país. La Via Catalana, però, començarà a les 22h del dia 10 amb una cursa de relleus i el de la Seu Vella de Lleida serà el primer campanar en sonar, en reconeixement a la única demarcació per on no transcorre la cadena. Després, hi haurà un acte polític “descentralitzat” amb parlaments simultanis des d'Amposta, El Pertús. A Barcelona es farà un acte central que es clourà amb un discurs de Forcadell i el cant dels Segadors.

En aquest sentit, ha demanat als participants que portin un ràdio “per poder seguir els parlaments i el cant dels Segadors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona