Política

EU reclama investigar l'efecte dels terratrèmols provocats pel magatzem Castor

Durant l'última setmana s'han produït fins a un centenar de sismes de fins a 3 graus en l'escala Richter

La diputada d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a les Corts, Marina Albiol, ha reclamat aquest dimecres al govern d'Alberto Fabra que investigue quins efectes poden tindre sobre el fons marí els sismes provocats per la injecció de gas al magatzem submarí Castor davant la costa de Vinaròs. A través d'una nota de premsa, Albiol ha manifestat que el govern valencià “té l'obligació d'aclarir qualsevol dubte sobre els efectes d'aquests microsismes”. La diputada ha dit que EUPV comparteix els dubtes de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia respecte al possible impacte dels sismes i demanarà a les Corts que el govern valencià “responga amb informes”.

“Volem dades rigoroses i no només paraules, estem davant d'un fenomen nou en la nostra costa nord i un projecte multimilionari amb interessos molt forts”, ha dit Marina Albiol. La parlamentària ha afegit que preguntarà a la consellera de Medi Ambient per l'estudi sismològic que l'Observatori de l'Ebre va considerar necessari realitzar en 2010 per a confirmar la possibilitat de fractures i danys en el sòl marí. “Sembla que des del govern valencià no es va redactar mai, ja que des de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia se n'ha demanat l'elaboració. Volem saber per què no està redactat i si existeix a hores d'ara algun estudi científic que demostre a les clares que aquests sismes no representen cap problema”, ha defés.

Segons les informacions subministrades a EUPV, durant l'última setmana s'han produït fins a un centenar de sismes de fins a 3 graus en l'escala Richter. Segons l'opinió d'Albiol, aquesta freqüència “és enormement superior a la que es produeix de forma natural”. En aquest sentit, la diputada ha dit que l'any passat solament va haver-hi tres sismes naturals. “Són molts sismes per a tan poc de temps, volem estar segurs que no afecta negativament l'entorn, és per això que demanarem un informe a la Conselleria de Medi Ambient que aclarisca si aquestes actuacions representen o no una amenaça per al fons i l'ecosistema marí”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polítiques

Junqueras deixarà la direcció d’ERC després del 9-J

barcelona

Mort per extenuació a Gaza

Barcelona
Marcel Comas
Cap de l’oposició a Montmeló (Canviem Montmeló)

“S’ha de poder fer més en salut, educació i habitatge”

Montmeló
Cristina Capó
Alcaldessa de Santa Pau (Units per Santa Pau-AM)

“Volem que el castell torni a ser el cor de Santa Pau”

Santa Pau
Estat Espanyol

Una comunitat de monges de Burgos abandona l’església catòlica

Barcelona
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys