Política

política municipal

L'oposició de Vidreres força un ple perquè s'expliqui la investigació d'antifrau

La idea sorgeix del PP i té el suport del PSC i el regidor no adscrit

L'alcalde Camps haurà de donar detalls dels fets investigats i de l'ocultació que n'ha fet

El PSC, el PP i Jordi Gómez, exregidor de CiU i ara edil no adscrit a cap grup municipal, forçaran la convocatòria d'un ple extraordinari perquè l'alcalde Jordi Camps (CiU) doni explicacions sobre la investigació que fa l'oficina antifrau i sobre l'ocultació que en va fer. La idea de convocar un ple extraordinari la va llançar en l'ordinari de dijous a la nit Ernesto Torres (PP): “És una situació insostenible que requereix que s'expliqui amb tots els ets i uts i se n'aclareixin les responsabilitats de cada un dels membres de l'equip de govern, per evitar en un futur que es facin comentaris i acusacions indesitjables.”

El PP, amb un sol regidor, però, no té capacitat per forçar la convocatòria del ple. Necessita el suport d'altres regidors. Tant el PSC com Jordi Gómez van confirmar a aquest diari que s'afegeixen a la proposta i que, per tant, el ple tirarà endavant. “Són temes molt densos en què hi ha molta informació al darrere”, va dir la socialista Ruth Rosique per justificar la necessitat d'un ple monogràfic. Gómez va compartir aquesta opinió: “Evidentment, cal fer un ple extraordinari.”

VsT-ERC ahir encara no havia decidit si s'afegia a la petició de ple. Tot i això, la resta de l'oposició, sense ells, igualment té capacitat per forçar-ne la convocatòria. La sortida dels republicans del govern local i les conseqüències que té aquesta ruptura també es tractaran en el ple extraordinari.

Està previst que la instància per demanar el ple s'entri a principi de la setmana que ve. Quan s'hagi formalitzat, l'alcalde tindrà quinze dies per convocar-lo. Si no ho fa –com va passar amb el ple també forçat per l'oposició per abordar precisament el tema del subministrament de l'aigua–, serà el secretari qui el convocarà.

LA FRASE

És una situació insostenible que requereix que s'expliqui amb tots els ets i uts i se n'aclareixin les responsabilitats
Ernesto Torres
Regidor del PP de vidreres

El misteri de l'escrit de la fiscalia

L'alcalde Jordi Camps va haver de respondre dijous sobre l'arxivament de diligències de la fiscalia sobre la denúncia interposada pel govern local contra l'exalcaldessa Ruth Rosique. Aquest escrit va ser registrat setmanes després d'haver estat rebut. Camps, per sorpresa de la resta de regidors, va admetre que havia obert ell mateix la carta i l'havia registrat “uns quants dies després”. Tot i la insistència de Rosique, es va negar a confirmar-li –com ell mateix va fer la setmana passada a aquest diari– que la investigació tancada fos sobre Santa Ceclina i Aiguaviva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona