Política

Unitat Catalana vol la doble nacionalitat catalana i francesa

Brice Lafontaine ha estat elegit nou president del partit nord-català al congrés celebrat a Ribesaltes

Reivindiquen “la independència a la Catalunya autònoma” i “una entitat territorial regional” a l'estat francès

Brice Lafontaine és el nou president del partit catalanista de la Catalunya Nord, Unitat Catalana. Substitueix l'històric militant Jaume Roure, que passa el relleu “als joves” i compartirà ara vicepresidència amb Maria Costa. El secretari general continuarà sent Jaume Pol i el president d'honor Llorenç Planes.

UC ha celebrat el seu congrés a la població rossellonesa de Ribesaltes. Pels dos propers anys el partit nord-català es marca com objectiu “estudiar la possibilitat d'una doble nacionalitat” en el cas que la Catalunya autonòmica esdevingui independent, al mateix temps que continuarà treballant per “una entitat territorial regional nord-catalana” dins el marc de l'estat francès. La transmissió de la llengua i cultura catalana “a tota la població, catalana d'origen o no” a través de les institucions on el partit estigui representat també és un dels eixos de treball del partit, molt implicat per una altra banda en els projectes transfronterers dels darrers anys. Ideològicament, UC no es vol definir “ni de dreta ni d'esquerra” i té acords municipals tant amb socialistes com amb conservadors allà on pot tenir representació “per fer avançar la catalanitat”

Eleccions municipals

El partit catalanista fa anys que forma part de la majoria municipal a l'Ajuntament de Perpinyà i unes desenes de poblacions de les comarques nord-catalanes. Per les eleccions municipals de l'any que ve, UC renovarà aliança a Perpinyà amb l'actual batlle Jean-Marc Pujol, del partit conservador francès UMP. Per primera vegada UC es trobarà compartint una llista amb la delegació de Convergència Democràtica de Catalunya a la Catalunya Nord, després d'anys d'enfrontament i divergències. CDC ha signat acords electorals amb la UMP -després d'haver-ho fet anys enrere amb els socialistes francesos- i l'alcalde de Perpinyà inclourà a la seva llista candidats convergents, contra la opinió dels seus aliats d'Unitat Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.