Política

Política municipal

L'oposició de Vidreres posa data a la comissió del registre

El PSC, VsT-ERC, el PP i el regidor no adscrit tiren pel dret i convoquen la constitució de l'òrgan que ha d'investigar l'entrada de documents a l'Ajuntament

Admeten dubtes sobre la validesa de l'acció

Els regidors de l'oposició a l'Ajuntament de Vidreres –que són majoria– s'han cansat d'esperar que l'alcalde, Jordi Camps (CiU), convoqui la comissió d'investigació sobre l'ús del registre i han tirat pel dret. Més de dos mesos després que expirés el termini que l'alcalde tenia per constituir-la, ahir van registrar una convocatòria per a la sessió per crear-la.

“Com que no ens convoquen, hem decidit convocar-la nosaltres”, va explicar Eduard Adrobau, portaveu de VsT-ERC. El republicà va admetre que no és habitual que una comissió municipal sigui convocada per l'oposició, obviant el govern; però hi va afegir: “Tampoc és habitual que un acord de ple no es compleixi.”

En la convocatòria de l'oposició s'estableix que la comissió es constituirà dilluns vinent. També es fixa un reglament de funcionament i fins i tot una presidència, que recaurà en la portaveu socialista, Ruth Rosique. Aquesta va recordar ahir que crear aquesta comissió “és un acord de ple aprovat per majoria” i que la investigació sobre l'ús del registre municipal –el mateix alcalde va admetre haver-ne fet un mal ús– “és un tema prou urgent”. Rosique, que va reclamar “explicacions” a l'alcalde, va admetre: “No sabem si tindrà validesa.”

Jordi Gómez, regidor no adscrit a cap grup municipal, va recordar que la legitimitat de la convocatòria rau en l'acord de ple: “Si algú ens ho qüestiona ho defensarem a capa i espasa.”

Els tres dirigents polítics van considerar que “no era acceptable des del punt de vista democràtic” que l'alcalde no hagués convocat la comissió tal com s'establia en l'acord del novembre passat.

LA DATA

27.01.14
Els regidors
de l'oposició han convocat la constitució de la comissió d'investigació sobre el registre a les 20.30 h.

En espera que CiU nomeni representant

L'alcalde, Jordi Camps, no va voler fer declaracions ahir. No va voler valorar la mesura de l'oposició. I tampoc va voler avançar si tenia intenció de convocar la comissió –tenia un mandat aprovat a principi de novembre perquè la constituís en un màxim de deu dies–. La convocatòria de l'oposició és per dilluns al vespre. I esperen que CiU, que governa en minoria, hi designi el seu representant. El secretari vol que sigui un treballador municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia