Política

ERC es reivindica com el gran partit antitransvasament davant de CiU i el PSC

Recorda en un míting a Amposta que tant socialistes com nacionalistes han estat vinculats amb intents de transvasament

El cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha assegurat que serà “l'eurodiputat de les Terres de l'Ebre” per la defensa que farà d'aquest riu i per la seva oposició a qualsevol mena de transvasament, i ha presentat al partit republicà com la gran formació antitrasvasament front l'hostilitat del PP, però també davant de la tebior que en ocasions, segons la seva opinió, han demostrat el PSC i CiU amb aquest tema.

En un acte a Amposta davant d'un centenar de persones, ha justificat que ERC és el partit més compromès en defensa de l'Ebre perquè en algun moment dels últims trenta anys el PSC, el PP i CiU han estat vinculats amb algun intent de transvasament del riu.

Terricabras ha recordat que el primer a intentar-ho va ser el català Josep Borrell (PSC) quan era ministre, li va seguir el PP amb el govern central de José María Aznar i amb l'aval de CiU, i actualment està en marxa “el tercer embat” de l'Estat amb el Pla Hidrològic Nacional (PHN) aprovat fa poc pel Govern espanyol.

El candidat republicà ha dit que durant el govern central d'Aznar el pla de transvasament va tenir la participació de l'actual cap de files del PP, Miguel Arias Cañete, però també del llavors conseller d'Obres Públiques, Felip Puig, que ara és el titular d'Empresa i Ocupació.

Terricabras ha dit que en els dos primers embats contra l'Ebre els catalans van tenir la “sort” de poder tenir Europa, i s'ha mostrat convençut que les actuals directives europees de l'aigua també servirà per combatre el PHN actual.

El candidat ha negat que l'actual Pla Hidrològic sigui un enfrontament entre els regants del nord i els habitants del Delta de l'Ebre, i ha dit que el problema és que l'Estat es reserva unes quantitats d'aigua “que no se sap per a qui són i per poder privatitzar-la”.

“El riu és vida: no només ho sé, m'ho crec”, ha sentenciat Terricabras, que ha assegurat que ERC és la garantia més sòlida a Europa de la defensa d'un territori com les Terres de l'Ebre.

l



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona