Política

Tremosa avisa els partits que culpar Europa dels seus “fracassos” quan governaven és “perillós” per al projecte europeu

El candidat de CiU carrega contra socialistes i populars espanyols i també contra el tripartit

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha avisat aquest diumenge els partits que culpar Europa dels seus “fracassos” quan governaven és “perillós” per al projecte europeu. “No ens agraden els partits que el que fan és nacionalitzar els èxits europeus i europeïtzar els fracassos nacionals”, ha subratllat en un acte a Sant Cugat on ha explicat els beneficis de la UE. Tremosa ha apel·lat a la “responsabilitats” dels partits que es diuen “europeistes” i els ha advertit que estan fent un “pèssim favor” a la construcció europea. Ha carregat contra els socialistes per la bombolla immobiliària i contra els populars per l'AVE, però també ha criticat el dèficit que va deixar el tripartit.

Tremosa ha volgut fer un acte en positiu sobre Europa i ha criticat aquells partits que culpen la UE de la crisi i dels seus fracassos quan governaven. Ha avisat que això “és tan perillós per al projecte europeu com els partits euroescèptics”. Inicialment ha 'disparat' contra els socialistes, a qui ha recordat que ells governaven mentre esclatava la bombolla immobiliària, i ha remarcat que la catalana Carme Chacón va ser ministra de Defensa i ara “passa desapercebuda tot i que la responsabilitat era seva”.

Així mateix, ha recordat el dèficit públic que va deixar el tripartit després de dues legislatures, que es va multiplicar gairebé per cinc respecte al 2003. A tots ells els ha demanat que com mínim, “comencin reconeixent la seva pròpia responsabilitat”, perquè culpant Europa de la crisi i de les mesures d'austeritat “fan un pèssim favor al projecte europeu”.

Però també s'ha referit al PP per construir una xarxa d'AVE entre ciutats “deshabitades”, “on sembla que sigui un 'business' fer el tren, i després si es tanca el túnel és igual”. “Això no ho ha imposat Europa, són decisions de PP i PSOE, que durant molts anys han votat junts a favor de dissenys radials en detriment de corredors ferroviaris de mercaderies”, ha argumentat.

Tremosa ha celebrat a Sant Cugat un acte amb vuit testimonis de persones que han explicat els beneficis que suposa Europa per als ciutadans, i han citat els Erasmus, el 'roaming' o el corredor mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell