Política

Alícia Sánchez Camacho: “No es pot negociar sobre el que és il·legal”

La president del PP de Catalunya insisteix que en la reunió d'avui entre Artur Mas i Mariano Rajoy la consulta “és innegociable”

La líder dels populars catalans reitera que “tot aquest procés acabarà sense referèndum” i que això “CiU ho sap”

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, ha assegurat sobre la reunió d'avui entre Artur Mas i Mariano Rajoy que la consulta “és innegociable” ja que “no es pot negociar sobre el que és il·legal”. Dit això, ha apuntat a la necessitat “d'una revisió profunda del model de finançament de les autonomies”. 

Així, en una entrevista al canal 3/24, Sánchez Camacho ha afirmat que el president del govern espanyol vol parlar “dels problemes dels catalans” ja, que, segons la líder popular, “el referèndum només interessa a la classe política independentista”.  Tot i això, la presidenta del PP a Catalunya ha explicat que el seu partit està a favor “d'una revisió profunda del model de finançament autonòmic” que sigui capaç “de garantir una cartera de serveis públics equitativa perquè tot el territori pot tenir les mateixes prestacions”. 

D'aquesta manera, ha sentenciat que Rajoy “no farà cap cessió” respecte de la consulta sobiranista ja que, “no es pot negociar amb la sobirania de tots els espanyols”, encara que ha considerat que la reunió d'avui entre els dos presidents “suposa una recuperació de la confiança i lleialtat necessàries per a les grans reformes que caldrà dur a terme”. 

“Tot aquest procés acabarà sense referèndum perquè és il·legal, i això CiU ho sap”, ha insistit Sánchez Camacho, que ha dit que “és moment perquè ens posem a treballar per recuperar la convivència i superar l'enfrontament”. 

La presidenta del PP català ha parlat també del “cas Pujol”, que ha catalogat com “l'escàndol més gran de la política catalana” que, ha afirmat, “evidentment, debilita CiU”, i ha criticat que en la seva compareixença Artur Mas no reprovés la conducta de l'expresident. 

D'altra banda, la líder popular ha assegurat que no és contradictori que el seu partit demani la compareixença de Jordi Pujol al Parlament amb què ella no comparegués pel cas de Método 3 ja que, segons ha asseverat, va ser interpel·lada perquè “alguns tenien un interès polític molt fort” i ha criticat que “amb ningú més es va fer el mateix”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona