Política

Pedro Sánchez: “Estaria bé que Mas anunciés avui que retira la pregunta i la data”

El secretari general del PSOE assegura que “ho agrairíem tots, tant a Catalunya com la resta d'Espanya”

El nou líder socialista espanyol creu que Narcís Serra ha de respondre “per la seva gestió” a Caixa Catalunya

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimecres que “estaria bé” que el president de Catalunya, Artur Mas, anunciés després de la seva trobada d'avui amb el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, que retira la pregunta “trampa” i la data per a la consulta sobiranista. 

“Seria una notícia extraordinària”, ha respost Sánchez, en ser preguntat a Telecinco si Mas no hauria de renunciar a convocar la consulta prevista per al 9 de novembre que ve com a primer pas per desembussar les relacions entre el govern espanyol i la Generalitat de Catalunya. 

El nou líder socialista ha precisat que desconeix quin marge té el president català per fer-ho, però ha assegurat que “si pogués ho agrairíem tots, tant a Catalunya com la resta d'Espanya”.  Així, ha insistit que Rajoy i Mas són dos líders cridats a entendre's, perquè “la crisi oberta a Catalunya és un problema, sobretot, d'Espanya” i ha subratllat que el president del govern espanyol està obligat a oferir una solució des de Madrid a “aquesta desconfiança que existeix en bona mesura a la societat catalana”. 

Sobre l'evasió fiscal confessada per l'expresident català Jordi Pujol, Sánchez ha criticat la “resposta de compassió” donada per Mas, a qui ha demanat “més contundència” política, perquè “semblava que Pujol estava demanant perdó per boca del president”.

A més, el secretari general del PSOE ha afirmat que l'exvicepresident socialista i expresident de Caixa Catalunya, Narcís Serra, ha de respondre “per la seva gestió” al capdavant de l'entitat. “Jo per això no tinc cap problema, al contrari”, ha subratllat.

De nou, el líder socialista ha criticat que el govern espanyol hagi “malvenut” Catalunya Banc (en què es va integrar Caixa Catalunya) al BBVA per 1.300 milions d'euros, després d'haver destinat al voltant de 12.600 milions al sanejament de Catalunya Banc per cobrir un “forat sense parangó” en el sistema financer espanyol, tal com ho va definir el ministre d'Economia, Luis de Guindos.

En aquest sentit, ha assenyalat que el govern de Mariano Rajoy té “una responsabilitat” a aclarir amb la societat espanyola: “per què un banc rescatat per 12.000 milions, ara el ven per 600 o 1.000 milions”, ha qüestionat.

Sánchez, doctor en Economia i Empresa, ha advertit que en un país com els Estats Units “no passa això” perquè si es rescata una entitat bancària, “s'ha de vendre, com a mínim, pel mateix preu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona