Política

Un hòlding gestat el 87

Innova, el somni polític de l'alcalde Lluís Miquel Pérez, s'ha acabat convertint en un veritable malson judicial per l'anterior equip de govern de Reus

No es pot parlar d'Innova sense tenir present que aquest hòlding es bressola en la fórmula de les societats anònimes municipals (SAM) que per primer cop la ciutat va emprar el 1987 per gestionar l'hospital Sant Joan de Reus, de titularitat municipal. En aquesta primera SAM reusenca Josep Prat, el futur director general d'Innova, ja va tenir un paper rellevant

Ben aviat, el model de les SAM es va estendre a un gran nombre de serveis municipals, des de l'abastiment d'aigua als aparcaments municipals, cosa que va fer necessària dotar-la de coherència organitzativa. D'aquesta forma, va néixer Innova, el març del 2002, sota el paraigua de la unanimitat política del consistori reusenc (PSC, CiU, PP, ERC i IC-V) i l'impuls de l'aleshores alcalde, Lluís Miquel Pérez. A grans trets, el hòlding havia de servir per aprofitar els avantatges del dret mercantil privat, per endeutar-se i poderv fer inversions.

El primer director general, Ricard Massot, que provenia de la gerència d'Aigües de Reus, va tenir un pas fugaç i el 2004 Josep Prat torna a la casa per ocupar aquest càrrec.

Entre el 2004 i el 2010, Innova va patir diferents reformulacions amb l'objectiu –que s'ha demostrat totalment fallit– de reforçar el control de la gestió i facilitar l'entrada de consellers independents als seus òrgans de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia