Política

Compromís i el Col·lectiu 03820 presentaran un candidatura única a Cocentaina a les municipals

Ambdós partits volen trencar l'hegemonia PSOE-PP

Compromís per Cocentaina i el Col·lectiu 03820 han anunciat que es presentaran en coalició a les Eleccions Municipals de maig de 2015. Amb aquest pas l'objectiu és «la creació d'un espai polític estable, a fi de treballar per una Cocentaina pròspera, més justa, sostenible i valenciana, per un Ajuntament democràtic i transparent, eficient i al servei de les persones». Tot i que les dues formacions han establert un primer acord, encara han de pactar com es forma la candidatura i qui l'encapçalarà.

Segons destaquen els dos partits, «es pretén trencar l'hegemonia dels partits tradicionals, PP i PSOE, que s'alternen en el poder sense massa diferències, repartint-se els càrrecs com si foren canongies i sense donar respostes a les necessitats de les persones». Igualment, també critiquen a Esquerra Unida que, especialment a Cocentaina, «ha fet de poc més que de comparsa del PSOE».

Les dues organitzacions han comentat que «continuaran funcionant de manera autònoma», si bé s'ha creat una comissió mixta per tal d'anar concretant el programa electoral. «Es pretén que, des de la pluralitat, es contituisca un vertader moviment ciutadà de caràcter assembleari on la gent de Cocentaina puga participar i aportar propostes. És per açò que en els propers mesos s'obrirà un procés de participació ciutadana on es debaten les necessitats de la Vila comtal, així com la manera de potenciar polítiques socials a escala local», han assenyalat en un comunicat.

Els dirigents de les formacions destaquen que amb la coalició es crea realment una forta alternativa als partits tradicionals, amb presència institucional a l'Ajuntament per part del Col·lectiu 03820, amb dues regidores, i amb Compromís com a força emergent en l'àmbit valencià, amb presència a les Corts Valencianes, representació al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marta Pujol
Alcaldessa de la Roca del Vallès (Junts)

“Vaig dir que buscaria solucions i això intento fer”

La Roca del Vallès
Xavier Guitart
Alcalde de Camprodon (Tots per Camprodon-PSC-CP)

“Som molt propers a tothom i no tenim un no per resposta”

Camprodon
Estats Units

Louisiana ordena penjar els Deu Manaments a les aules

Barcelona
País Basc

Imanol Pradales és investit lehendakari amb els vots del PNB i el PSE-EE

Barcelona
Corea del Nord

Putin es reserva el dret a subministrar armes a Pyongyang

Barcelona
Estat espanyol

La Moncloa acusa Ayuso de deslleialtat institucional per rebre Milei

Barcelona
Política

Rull es reuneix amb Puigdemont a Bèlgica

barcelona
Política

El Fons Català de Cooperació denúncia des de Lesbos la vulneració dels drets dels refugiats

Lesbos
judicial

El jutge García-Castellón avança la jubilació al setembre

barcelona