Política

L'alcalde del PP de Benavent de Segrià dimiteix després que el PSC i CiU s'aliessin per obrir el Casal Cultural el 9-N

Josep Maria Palau lamenta la deslleialtat dels socialistes que eren els seus socis de govern

L'alcalde de Benavent de Segrià (Segrià), Josep Maria Palau, del PP, ha anunciat aquest dilluns la seva dimissió a causa, ha dit, de la “deslleialtat” del seus socis de govern, del PSC. Una deslleialtat, ha explicat Palau, que “ha anat a més en els darrers mesos” i que ha afectat a la seva gestió com a alcalde “pel bon funcionament del govern de l'ajuntament”. Palau ha afirmat que la gota que ha vessat el got ha estat la decisió dels seus socis de govern que, d'acord amb el grup de CiU a l'oposició, es van aliar per obrir un local municipal, el Casal Cultural, per poder celebrar la consulta de diumenge, tot i la seva oposició. Benavent de Segrià compta amb 1 representant del PP, 4 del PSC i 4 de CiU.

Josep Maria palau considera que amb l'actual situació, no pot desenvolupar el seu treball com a alcalde amb normalitat ni amb l'estabilitat que necessita el govern d'un ajuntament. Palau ha dit que es va assabentar pels mitjans de comunicació que seria la primera tinent d'alcalde la que obriria el local municipal. El fins ara alcalde recorda que el secretari de la corporació va emetre un informe jurídic advertint que l'obertura d'un local municipal per la consulta podria ser constitutiu de delicte de desobediència, i per això, es va buscar una solució alternativa que finalment no es va utilitzar, que passava per habilitar el local de la Penya Barcelonista de Benavent per poder desenvolupar l'acte.

El regidor del PP, que va assumir l'alcaldia el juliol de 2013, considera que cada cop s'ha trobat amb “més pals a les rode”s per poder portar a terme la seva gestió com a alcalde dins de l'equip de govern, una situació que es contradiu radicalment a la “lleialtat” que Palau ha tingut amb els seus socis de govern des de l'acord de legislatura que es va pactar l'any 2011, i amb el seu suport que va donar al govern socialista que va governar en minoria en la legislatura 2007-2011.

El fins ara alcalde de Benavent de Segrià també considera una “deslleialtat total” que els seus socis bloquegessin la publicació d'un 'band' d'alcaldia per explicar l'estat de comptes de l'ajuntament, per donar resposta a les crítiques del grup de CiU sobre aquest tema.

Josep Maria Palau lamenta que hagi hagut de prendre aquesta decisió, però afirma estar “molt tranquil” perquè sempre ha treballat pel bé del municipi. En aquest sentit, recorda que amb la seva gestió davant l'alcaldia serà possible que finalment s'executin obres pendents des de fa temps com la construcció de la canonada d'aigua potable entre el municipi i Vilanova de Segrià, l'execució de les obres d'ecojardineria de les rotondes, que permetrà també enjardinar la plaça Major, i l'arranjament del cementiri municipal.

Palau també ha destacat la millora de l'estat de Tresoreria durant el temps que ha estat d'alcalde. En aquest sentit, ha indicat que deixa l'ajuntament amb 225.000 euros a Tresoreria, dels qual pot disposar lliurement de 180.000 euros, quan amb anterioritat el consistori estava “endeutat fins al coll”.

A més, ha assenyalat que hi ha factures pendents de pagament per un valor de 25.000 euros, i que la Generalitat de Catalunya té actualment un deute de 100.000 euros amb el municipi en concepte del Pla de Cooperació Local i que hi ha crèdits amb els bancs per un valor de 843.000 euros, dels quals aquest any s'han amortitzat 77.370 euros.

Josep Maria Palau, que ha anunciat la seva dimissió en la reunió de la junta de govern de l'ajuntament celebrat aquest dilluns al migdia, passarà a ser regidor del Partit Popular a l'oposició, i manifesta que continuarà treballant al servei dels veïns de Benavent de Segrià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona