Política

El Front National demana que França aturi el catalanisme

El líder de l'extrema dreta a la Catalunya Nord es queixa del silenci de l'Estat francès davant “els grups independentistes”

Damana accions contra càrrecs electes que són favorables al procés català

Louis Aliot, dirigent de l'extrema dreta del Front National, ha adreçat una carta al Prefecte dels Pirineus Orientals (representant de l'Estat francès a la Catalunya Nord) on li demana de “recordar als càrrecs electes les seves obligacions d'estricte respecte a la indivisibilitat de la república francesa i a l'amistat que ens uneix al poble espanyol”. Aliot reacciona així al fet que cada dia més càrrecs electes nord-catalans es manifesten favorables al procés independentista de la Catalunya inclosa a l'Estat espanyol, així com a la creació d'una regió catalana amb estatut propi dins l'estructura administrativa francesa.

El dirigent del Front National és diputat europeu i regidor d'oposició a l'Ajuntament de Perpinyà, on rebutja tota iniciativa de la majoria a favor de la llengua catalana. En la lletra adreçada a la representació de l'Estat a Perpinyà afirma que està molest “pel silenci de l'Estat francès davant les accions de certs grups independentistes catalans i certs càrrecs electes francesos que, desobeint les responsabilitats lligades al seu mandat, s'inmiscueixen en els afers interns d'un Estat estranger amic de França”. Posa com exemple les “manifestacions d'hostilitat davant el consolat d'Espanya, les manifestacions pels carrers de Perpinyà i el actes en locals municipals” que segons Aliot “són actes hostils que poden perjudicar les nostres relacions amb el veí espanyol, en aquest període sensible.” En la carta, signada tan sols pel líder d'extrema dreta, s'hi afirma que “som nombrosos els càrrecs electes que no volem estar associats a aquestes provocacions ni ser assimilats a grups extremistes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia