Política

Brice Lafontaine respòn a Louis Aliot

El tinent d'alcalde catalanista de Perpinyà afirma que el líder ultradretà té simpaties franquistes

Li recorda que la Prefectura no té perquè fer cas de les seves demandes, segons la jerarquia francesa

El tinent d'alcalde de Perpinyà Brice Lafontaine, dirigent del partit Unitat Catalana, ha respost al seu blog la carta que el cap de l'oposició municipal del Front National Louis Aliot va adreçar a la Prefectura de Perpinyà denunciant les manifestacions i actes catalanistes i independentistes a la capital nord-catalana. Aliot ha provat reiteradament, en els plens municipals, impedir que es parli català -com han fet en comptades ocasions Lafontaine i altres membres de la majoria municipal del batlle Jean-Marc Pujol- invocant les lleis de la república francesa. Les mateixes lleis que invocava en la demanda a la Prefectura per que l'Estat francès prengués mesures contra el catalanisme i independentisme a la Catalunya Nord.

El tinent d'alcalde catalanista, en la resposta que ha fet pública, es considera atacat personalment per Aliot, tot i que el dirigent del FN mai l'esmenta en el correu a la Prefectura. Lafontaine li recorda que “segons la jerarquia en vigor a la república francesa, una Prefectura no té perquè executar les demandes d'un diputat europeu, ni d'un conseller regional, municipal o comunitari”, càrrecs que Aliot acumula com a dirigent ultradretà del Front national.

Lafontaine es reafirma en el seu “compromís, com el de molts catalans i demòcrates” que va “en el sentit de la història i de les normes reconegudes internacionalment de reconèixer el dret dels pobles a l'autodeterminació”, fent la llista de les institucions que reconeixen aquest dret, de l'ONU fins al Tribunal de Justícia europea i l'article 9 de la Convenció Europea de Salvaguarda dels drets de l'home i les llibertats. Li recorda a Aliot que, com a exprofessor de dret constitucional, ha de saber que en la constitució francesa del 1946 “hi ha el preàmbul que garanteix la llibertat dels pobles i el seu ple dret a l'exercici de la democràcia.” Finalment, Lafontaine li diu a Aliot “no hi ha cap dubte que esteu demostrant simpaties als ideals de Franco, que negava l'existència del poble català i de la democràcia” Pel dirigent catalanista “això no estranyarà als més informats, però farà veure als altres el perquè de la vostra aversió al reconeixement del poble català, sigui d'un costat o de l'altre dels Pirineus.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia