Política

A Llagostera, tots contra CiU

llagostera · La majoria absoluta de CiU, amb onze regidors, obliga els convergents a passar la prova del mandat i l'oposició, a obtenir més regidors

Una població en obres. Els treballs de reconversió de la C-65 al pas per Llagostera aterren de ple en les municipals. Un moment en què quatre candidatures lluiten per l'alcaldia, però amb punts de partida diferents, i molt. El fet que hi hagi onze regidors de CiU contra un d'ERC i un d'Alternativa per Llagostera (ALL), més la candidatura del PP, que no té representació, fa que l'escenari, el joc polític, tingui un adversari claríssim: CiU.

El debat, a Llagostera, és fonamentalment polític. Una contraposició de visions. Mentre que CiU sosté que ha arribat el moment, fonamentament en vista de la conjuntura econòmica, de deixar de banda grans obres i estar per les persones, la resta de partits li critiquen aquest missatge adduint que el govern llagosterenc ha mantingut una posició de falta de diàleg. Això és el que defensa el candidat d'ERC, Toni Navarro, que afirma que els “resultats de fa quatre anys –la majoria de CiU– han fet que s'hagi donat una manca de diàleg de l'equip de govern. Ha estat fonamentalment un monòleg”. Mentre que David Parron, alcaldable d'Alternativa per Llagostera (ALL), i amb només dos anys de regidor a l'oposició, critica la falta de compromís de l'equip de govern, de CiU, en polítiques socials, i el fet d'haver aprovat plans, com ara el de l'habitatge, que a la pràctica han acabat “en un calaix”. Unes crítiques que no agraden a CiU, que sosté que precisament ha estat un govern sensible a aquestes problemàtiques i que, a més, ha obert l'Ajuntament a la ciutadania a través de processos participatius.

Un dels principals reptes que ha d'afrontar Llagostera aquest mandat que ve, a banda de les problemàtiques socials, és promocionar-se i treballar en tot el seu potencial turístic i gastronòmic. La reforma del nucli antic i de la torre de la Presó com a mirador, més el resultat de les obres de la travessa, un cop s'acabin els treballs, serà determinant aquest mandat que ve.

Fermí Santamaria
CiU.
L'alcaldable de CiU, i actual alcalde, afronta les eleccions partint d'una amplíssima majoria i amb el compromís d'atendre encara més les persones.
Toni Navarro
ERC.
Per aquest professor de secundària és imprescindible canviar l'actitud del govern, i critica a CiU la seva manca de diàleg.
David Parron
Alternativa per Llagostera (ALL).
Després de fiscalitzar el govern des de l'oposició, ALL vol canviar la manera de fer a l'Ajuntament.
Òscar Álvarez
Partit Popular.
Els populars no han obtingut representació a Llagostera i Àlvarez té el repte de mirar de situar el partit al consistori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona