Política

ERC guanya per primer cop a Castellfollit

CiU recupera l'alcaldia de Sant Jaume de Llierca i la CUP guanya a Mieres

El canvi del color del govern a la Vall d'en Bas no és l'únic que hi ha hagut a la Garrotxa. Destaca la victòria d'ERC a Castellfollit de la Roca, on sempre havia governat CiU. Amb Miquel Reverter al capdavant, els republicans obren una nova etapa després d'un mandat molt polèmic del veterà alcalde Moisès Corominas.

Sant Ferriol

Un altre històric que ha caigut derrotat ha estat Josep Masmitjà, l'alcalde de CiU de Sant Ferriol dels darrers 24 anys. Masmitjà es presentava ara amb una formació independent associada a ERC. El nou alcalde serà Albert Fàbrega, de CiU, antic membre de l'equip de Masmitjà.

Sant Jaume

A Sant Jaume de Llierca també hi ha hagut novetats: CiU n'ha recuperat l'alcaldia (per tan sols un vot de diferència) després d'un parèntesi de quatre anys a mans de Junts per Sant Jaume-AM. El nou alcalde, Jordi Cargol, ha anunciat que es reuniran amb l'equip de govern sortint per tractar de la ubicació'emplaçament de la planta de triatge. Tots dos grups estan d'acord que caldria construir-la a la zona industrial. Quant al contenciós contra la Generalitat, presentat per l'actual consistori, el nou ajuntament estudiarà si cal mantenir-lo o si és millor retirar-lo.

Tortellà

A Tortellà s'ha imposat una llista vinculada al PSC, creada per aquestes eleccions. El nou alcalde es diu Rafel Domínguez. A l'oposició hi haurà CiU i la CUP.

Riudaura i Argelaguer

A Riudaura, on ERC havia governat els últims anys, els republicans han sofert una derrota severa a mans de l'agrupació d'electors que encapçalava David Jané. El seu grup disposarà de cinc regidors al ple municipals, mentre que d'ERC n'hi haurà només dos. Una altra agrupació d'electors, amb Artur Ginesta com a alcaldable, era l'única formació que es presentava a Argelaguer. CiU, habitual en aquest poble, no va fer llista.

Mieres

El feu convergent de Mieres s'ha convertit en el primer municipi de la Garrotxa on governa la CUP. El nou alcalde, Enric Domènech, ha anunciat que passaran casa per casa per demanar als veïns quines han de ser les prioritats del mandat.

Beuda

La convergent Anna Vayreda tornarà a ser l'alcaldessa de Beuda. en substitució del socialista Josep Serra. Vayreda té la intenció de consultar als veïns quines són les decisions que ha de prendre l'Ajuntament a curt termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona