Política

Més Algemesí impedirà la investidura d'un alcalde del PP

La formació valencianista comunica que dissabte votarà el PSPV-PSOE però no formarà part de l'equip de govern tripartit

Una assemblea d'afiliats, militants i simpatitzants d'aquesta formació valencianis, ha acabat donant el vist iplau a la decisió d ela candidatura que encapçala Josep Bermudez, candidat a l'alcaldia d'aquesta localitat de la comartca d ela Ribera.

Des d'un primer moment tenien clar que allò important era pactar les línies directrius i objectius a aconseguir en la nova legislatura, i durant una setmana els tres grups han treballant de valent i han acordat 115 punts programàtics a realitzar els propers quatre anys.

També han pactat aquesta setmana punts essencials per a la formació valencianista, com és el cas de l'accés i dret a còpia de qualsevol regidor als expedients administratius i a la documentació, la reducció del número de convidats al dinar institucional de la Mare de Déu de 350 a 90 o 100, la continuïtat dels processos de selecció de personal oberts, el tancament d'assumptes judicials oberts, la presència en les processons...

Arribat a aquest punt Més Algemesí posà ahir damunt la taula tota una proposta íntegra de com estructurar l'ajuntament, de creació d'una comissió entre tècnics i polítics per a gestionar l'ajuntament, una reducció de les comissions informatives de 6 a 4 i les competències de cada comissió, creació de la figura del Vicesecretari i d'altres més concretes.

També s'ha proposatque al Reglament Orgànic Municipal es cree la figura del Vicealcalde i la del Portaveu del Govern Municipal per tal que els tres cap de llista, cadascú amb les seues competències i funcions ben delimitades, puguera tenir projecció.

Sorpresa final

En eixes condicions, Més Algemesí entenia que l'alcaldia “no podia recaure sobre un partit que clarament havia perdut les eleccions i que elecció rere elecció perd la confiança de l'electorat”.

Arribats a aquest punt el PSOE anuncià que l'Alcaldia era innegociable, donat que ells tenien 5 regidors. Davant la tessitura plantejada pel PSOE de votar-se a sí mateix, l'alcaldia recauria en el PP, cosa que és l'única línia roja que la formació valencianista ha manifestat des del primer moment. “Queda clar que mentre que altres estan disposats a jugar amb foc deixant oberta la porta a quatre anys més de mandat popular, nosaltres això ni ho contemplem”, afirma Bermudez.

Així les coses, si el PSOE no contempla altra possibilitat obliga doncs a Més Algemesí a votar la seua candidatura per evitar un nou govern popular. Havent-se pactat un programa com s'ha fet, unes línies bàsiques de fer política i de transparència i tenint uns punts d'acord bàsics sobre aquelles coses que més els separaven, Més Algemesí facilitarà la investidura de la candidata socialista com a Alcaldessa, per tal que duga endavant el programa pactat, però no obstant això, la formació valencianista no veu clar que es donen les condicions per entrar en el govern, i menys quan se'ls posa en un dilema d'aquest tipus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia